Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Comunicațiilor participă la mitingul PSD de la Iași: 'Solidaritatea trebuie să rămână valoarea care să ne anime și în interiorul națiunii române'

Ministerul Comunicatiilor
Alexandru Petrescu

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexnadru Petrescu,  a anunțat că o să participe la mitingul organizat de PSD la Iași în 9 mai. Alexandru Petrescu a ținut să precizeze că se simte onorat să sărbătorească o zi istorică atât de importantă pentru Europa.

Citește și: Corina Crețu, mesaj TRANȘANT pentru cei care sunt 'puși' să o jignească: 'Suntem datori să ne luăm țara înapoi din mâinile grupului care o distruge'

'“In drum spre IAȘI” Sunt onorat sa sarbatoresc maine, 9 mai, intr-un oras istoric - Iasi, o zi istorica atat pentru Europa cat si pentru tara noastra in Europa.

"Europa nu va fi construita dintr-o data sau ca urmare a unui plan unic, ci prin realizari concrete care sa creeze in primul rand o solidaritate de facto", afirma la 9 mai 1950 Robert Schuman, ministrul de externe francez, declaratie care a ramas inscrisa la temelia constructiei europene.

Solidaritatea de facto si tratamentul echitabil al statelor membre a fost si ramane una din valorile fundamentale ale Europei, in care Romania crede, pentru care lupta si care i-au motivat aderarea in anul 2007. De aceea, este foarte important ca aceasta viziune sa se regaseasca prioritar si pe agenda viitorilor europarlamentari pe care romanii ii aleg sa le reprezinte interesele in Parlamentul European.

Solidaritatea de facto trebuie sa ramana valoarea care sa ne anime si in interiorul natiunii romane, natiune care s-a bucurat la data de 9 mai, in anul 1877, de cuvintele lui Mihail Kogalniceanu, ministrul de externe roman, rostite in Parlament cu ocazia proclamarii independentei Romaniei: "Suntem independenti. Suntem natiune de sine statatoare."

Romania s-a integrat in mod ireversibil in proiectul european si contribuie consistent la consolidarea valorilor fundamentale ale Europei circumscrise dezideratelor de toleranta, democratie, pace, bunastare, dezvoltare durabila, progres tehnic, incluziune sociala si diversitate culturala fiind, totodata, pe deplin legitima sa-si protejeze si promoveze in mod ferm si consecvent interesele nationale', a precizat ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexnadru Petrescu, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.