Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Comunicațiilor RECUNOAȘTE scăpările din OUG pe lăcomie: 'Nu e arhitectură fiscală perfectă'

Alexandru Petrescu

Ministrul Comunicațiilor Alexandru Petrescu a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că intenția este de a exista licitația pentru 5G la sfârșitul anului 2019, iar neînțelegerile cu unii jucători pe piață cu privire la OUG 114 pot fi rezolvate prin negocieri: "nu e arhitectură fiscală perfectă.

MEDIAFAX: Apariția OUG 114 a făcut ca unii dintre jucătorii din piața de telecomunicații să anunțate posibilitatea retragerii din licitatia pentru 5G, este cazul Telekom. Cum îi veți convinge

Citește și: Călin Nistor, ANUNȚ BOMBĂ - Mai multe RECHIZITORII ale DNA au fost infirmate: 'Sunt mai multe încălcări ale normelor procedurale'

Alexandru Petrescu: Nu ține de a convinge operatorii. Ține de a crea un cadru care să fie îndeajuns de atrăgător pentru operatori, pentru a veni și a-și depune ofertele de achiziție. Intenția certă este de a avea această licitație pentru 5G la sfârșitul anului 2019. Eu cred că 5G constituie un punct de cotitură în industria comunicațiilor din lume, nu doar la nivelul Uniunii Europene. Este un înainte și după 5 G. Pe de altă parte, Ordonanța are două component foarte importante și ele sunt distincte. Prima componentă este de a identifica un punct de echilibru între profitul obținut de operatorii din piața de telefonie mobilă și capitalul pe care statul îl colectează la bugetul de stat din prisma activităților. Este un proces continuu, prin care trebuie să discutăm într-un mod transparent, să găsim metode și modele fiscale în care fiecare să-și regăsească oarecum scopul atins. Aceste discuții au loc și au loc în continuare.

A doua componentă foarte importantă este o componentă de disciplinare și de curbare a unor practici ce s-au regăsit în piața de telecomunicații, nu neapărat din vina operatorilor, și aici mă refer la posibila existență a unor rețele de telecomunicații, poate cu avize incomplete, poate unele fără autorizație de construcții, și de comun accord am agreat că trebuie să lucrăm și în această zonă, să putem să venim pe de-o parte cu un nivel de penalizare al acestor practici care să-i determine pe cei ce în continuare doresc să o facă, să se mai gândească și pe cei care de bună intenție doresc să reintre în matca normalității, să o poată face în mod util. Există beneficii din Ordonanța 114 pentru toată lumea. Pe de altă parte, nu există arhitectură fiscală perfecta și căutăm ca, împreună cu operatorii, să găsim un mod de fiscalizare activității din telecomunicații din care toată lumea să iasă învingător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.