Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Culturii cere UE sprijin rapid pentru artişti: 'Cultura trebuie să reprezinte o prioritate a agendei politice europene'

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan gheorghiu

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a participat, miercuri, la reuniunea informală a miniştrilor culturii organizată de Preşedinţia Croată a Consiliului Uniunii Europene, prilej cu care a subliniat necesitatea acordării unui sprijin rapid pentru artişti, creatori şi profesionişti din domeniul culturii.

"Cultura trebuie să reprezinte o prioritate a agendei politice europene. Avem deopotrivă nevoie de soluţii pentru sectorul public şi cel privat, în funcţie de particularităţile acestora", a subliniat Bogdan Gheorghiu, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ministerului Culturii.

În cadrul evenimentului, desfăşurat prin sistem de videoconferinţă, ministrul român a accentuat necesitatea unor măsuri financiare, legislative şi non-legislative la nivelul Uniunii Europene, în vederea gestionării eficiente a situaţiei de criză şi a acordării unui sprijin rapid artiştilor, creatorilor şi profesioniştilor din domeniul culturii.

Miniştrii au agreat necesitatea unor soluţii coordonate la nivel european pentru atenuarea impactului generat de pandemia COVID-19 asupra sectoarelor culturale şi creative, sever afectate de această criză fără precedent.

Coronavirusul lovește DIN NOU la Ambulanța Constanța: un medic și un ambulanțier au ajuns de urgență în izolare


"În acest scop, o platformă online va fi în curând creată pentru continuarea schimbului de bune practici între miniştrii culturii din Uniunea Europeană şi pentru o cooperare consolidată între Comisia Europeană şi statele membre UE", precizează sursa citată.

Utilizarea eficientă a actualului şi viitorului cadru financiar multianual a fost, astfel, considerată, în unanimitate, ca fiind un instrument esenţial în atenuarea consecinţelor pandemiei. Una dintre măsurile imediate a constat în instituirea unor reguli flexibile de acordare a fondurilor din programul Europa Creativă 2014- 2020, care ţin cont de situaţia actuală de forţă majoră.

Totodată, miniştrii UE au subliniat necesitatea unei Strategii Digitale a Uniunii Europene pentru domeniul cultural, precum şi importanţa continuării demersurilor de combatere a ştirilor false, prin susţinerea jurnalismului de calitate şi contracararea dezinformării propagate de platformele online, mai informează Ministerul Culturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.