Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Daea denunță 'nesăbuința și lipsa de acțiune' în domeniul irigațiilor: Reabilitarea sistemului să se facă 'ceas de ceas și zi de zi'

daea

Ministrul Agriculturii Petre Daea a precizat că punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de irigaţii trebuie să se facă ceas de ceas şi zi de zi, fără întrerupere şi a adăugat că este important „să nu mai distrugem şi să păstrăm ceea ce facem”.

„Să nu mai distrugem, să păstrăm ce avem! După cum se cunoaşte, în şedinţa de Guvern din data de 3 august 2022, a fost aprobat Programul Naţional pentru Infrastructura principală de irigaţii. Conform prevederilor Legii 136/2022 trebuie să ajungem până în 2027 la 2,6 milioane ha suprafaţă irigabilă, pentru care s-a prevăzut suma de 1,5 miliarde euro de la bugetul naţional. Punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de irigaţii trebuie să se facă ceas de ceas şi zi de zi, fără întrerupere. Aşa că, astăzi, duminică, 7 august 2022, împreună cu directorul general al ANIF, Cornel Popa, am fost la amenajarea Crivina - Vânju Mare, în judeţul Mehedinţi, pentru a vedea stadiul lucrărilor începute în data de 21 iulie 2022. În urma discuţiilor purtate cu constructorul la faţa locului, am putut ajunge la concluzia că termenul de execuţie de 36 de luni va putea fi comprimat, ceea ce este de dorit şi apreciat”, a scris Petre Daea, duminică pe Facebook.

Ministrul a mai spus că „văzând staţia de pompare de la Tigănaşi şi canalul de aducţiune de 12 km, care au intrat în programul de reabilitare, derulându-se acum lucrările de curăţire a secţiunii de scurgere, nu poţi trece cu vederea peste distrugerile făcute de-a lungul anilor”.

„Nesăbuinţa şi lipsa de acţiune se pot vedea prin vegetaţia forestieră care a ocupat întreaga secţiune a canalului. Canalele au fost avariate, staţiile de punere sub presiune devastate, practic a fost scos din funcţiune întregul sistem. Acum trebuie să investim, curăţind secţiunea de scurgere, impermeabilizând canalele, înlocuind agregatele cu altele cu consum mai mic de energie şi să punem în funcţiune infrastructura secundară folosind bani europeni. Lucrările de reabilitare au început, timpul de execuţie este stabilit!Important este să avem grijă şi să păstrăm ce facem! Să nu mai distrugem!”, a concluzionat Daea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.