Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe al Coreei de Nord l-a numit pe Mike Pompeo 'o toxină rezistentă'

scmp.com
ri yong ho

Ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong Ho, l-a numit pe secretarul american de Stat Mike Pompeo „o toxină rezistentă” care complică negocierile pentru denuclearizare, conform Reuters, scrie Mediafax.

Oficialul nord-coreean a transmis că țara sa este pregătită atât pentru dialog cât și pentru confruntare cu Statele Unite, dar negocierile sunt complicate de Mike Pompeo. Administrația de la Phenian a cerut în mai multe rânduri înlocuirea lui Pompeo cu o persoană „mult mai matură”.

Ri Yong Ho l-a numit pe Pompeo, negociatorul-șef al Statelor Unite privind situația din Coreea de Nord, „o toxină rezistentă a diplomației americane” care utilizează sancțiuni „banale”.

Citește și: Google a dezactivat 210 de canale YouTube folosite pentru a răspândi informații false despre Hong Kong

„Este cu adevărat imprudent, lansează cuvinte fără a le gândi, ceea ce ne dezamăgește și ne face să fim sceptici și să ne întrebăm dacă putem rezolva problemele cu un asemenea om”, a declarat ministrul nord-coreean, citat de agenția de presă KCNA.

„Dacă Statele Unite încă visează că pot obține orice prin sancțiuni, noi avem două opțiuni, să îi lăsăm să se bucure de visul lor sau să îi trezim”, a adăugat Ri Yong Ho.

Declarațiile ministrului de Externe nord-coreean s-au referit la remarcile făcute recent de Pompeo privind păstrarea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord până când vor fi luate măsuri concrete pentru denuclearizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.