Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe al Franței: Condițiile pentru aderarea Ucrainei la NATO nu sunt întrunite

ucraina nato

Ministrul de Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, consideră condițiile pentru aderarea Ucrainei la Alianța Nord-Atlantică drept insuficiente. Declarația se regăsește în interviul pe care șeful diplomației de la Paris l-a acordat postului de televiziune BFMTV, scrie agenția Lenta.ru.

”După părerea mea, condițiile pentru aderarea Ucrainei la NATO nu sunt întrunite, în momentul de față”, a arătat ministrul.

În declarația finală dată publicității la 14 iunie, la încheierea summitului NATO, se arată că, pe viitor, Ucraina și Georgia ar putea adera la Alianță. Documentul confirmă, astfel, decizia adoptată încă la întâlnirea la nivel înalt a șefilor de stat și de guvern ai țărilor membre NATO, de la București, din 2008.

Curând după ultimul summit al NATO, cabinetul de mininștri al Ucrainei a aprobat un plan special de intrare a țării în NATO. El presupune că, în rândul militarilor și al funcționarilor de stat, se vor desfășura cursuri de lămurire pe probleme legate de integrarea euroatlantică, iar pentru informarea cetățenilor vor fi elaborate ”materiale strategice” vizând necesitatea intrării țării în Alianță.

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a arătat că Moscova acordă o atenție sporită declarațiilor potrivit cărora Ucraina ar putea intra în NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.