Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe al Franţei, reacție după numirea lui Boris Johnson

artavinului.md
franta

Ministrul de externe al Franţei, Jean-Marc Ayrault, a declarat joi că nu este îngrijorat de numirea lui Boris Johnson în fruntea diplomaţiei britanice, subliniind totodată că are nevoie de un partener "clar, credibil şi fiabil", informează AFP, citat de agerpres.ro

"Nu sunt câtuşi de puţin îngrijorat în legătură cu Boris Johnson, însă voi ştiţi foarte bine care este stilul său, metoda sa", a declarat Jean-Marc Ayrault la postul de radio Europe 1, adăugând că liderul celor care au susţinut Brexitul "a minţit mult" în timpul campaniei. 

Decizia noii şefe a guvernului britanic, Theresa May, de a-i încredinţa lui Johnson portofoliul de ministru al afacerilor externe este, în opinia lui Ayrault, "revelatoare pentru criza politică britanică cauzată de votul britanicilor".

Camelia Voiculescu, la sediul DNA


Acum "nu trebuie ca lucrurile să rămână aşa", a continuat şeful diplomaţiei franceze, potrivit căruia "trebuie găsite cele mai bune soluţii pentru ca ieşirea Marii Britanii din UE să se facă în cele mai bune condiţii". 

Iar pentru aceasta, "am nevoie de un partener cu care să se poată negocia, care să fie clar, credibil şi fiabil", a declarat ministrul socialist, al cărui stil contrastează puternic cu cel al fostului primar al Londrei, un conservator excentric şi uneori excesiv. 

Boris Johnson, 52 de ani, a fost numit miercuri în fruntea Foreign Office. Însă, el nu se va ocupa direct de negocierile cu UE, Theresa May numindu-l pe fostul secretar de stat pentru afaceri europene, David Davis, 67 de ani, ministru pentru Brexit. 

"Pe el nu-l cunosc", s-a rezumat să declare Jean-Marc Ayrault cu privire la Davis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.