Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe al Maltei deschide o anchetă publică asupra asasinării jurnalistei Daphne Galizia

Times of Malta
galizia jurnalista malta

Ministrul afacerilor externe maltez, Carmelo Abela, a declarat joi că guvernul intenţionează să declanşeze în cursul următoarelor trei luni o anchetă publică asupra uciderii jurnalistei de investigaţii Daphne Caruana Galizia, relatează dpa, potrivit agerpres.ro.

Carmelo Abela a declarat în cadrul unei conferinţe privind libertatea media de la Londra că guvernul maltez a acceptat o recomandare a unui raport al Consiliului Europei de a deschide o anchetă care să stabilească dacă crima căreia i-a căzut victimă Caruana Galizia putea fi evitată.

Raportul i-a dat guvernului maltez un termen de trei luni de zile pentru a declanşa ancheta.

Citește și: Eugen Teodorovici SPULBERĂ SPECULAȚIILE: 'Nu ne împrumutăm pentru salarii'

Caruana Galizia a fost ucisă în octombrie 2017, când o bombă puternică a fost detonată chiar sub scaunul maşinii sale, la doar câţiva metri de casa ei.

Trei bărbaţi au fost inculpaţi pentru uciderea ei, dar creierul operaţiunii a rămas în libertate, notează dpa.

Guvernul a argumentat că o anchetă publică ar putea dăuna investigaţiei criminale, iar prim-ministrul Joseph Muscat a spus că guvernul încearcă să obţină consiliere juridică.

CITEȘTE ȘI: Obiceiuri perverse: Credeai că au un efect pozitiv, dar îți îmbolnăvesc inima

"Am primit o recomandare juridică că o anchetă publică în acelaşi timp cu o investigaţie criminală ar putea impieta una asupra alteia. Avem rezervele noastre faţă de raportul Consiliului Europei (...) dar respectăm instituţiile şi nu ne angajăm în lupte care nu duc nicăieri", a spus Abela.

Într-o rezoluţie bazată pe un raport al politicianului olandez Pieter Omtzigt, Consiliul Europei a cerut organismelor de aplicare a legii din Malta "să investigheze solid şi să urmărească în justiţie" pe cei implicaţi în scandalurile expuse de Caruana Galizia şi colegii săi sau care au fost beneficiari ai faptelor dezvăluite.

Textul atrage atenţia asupra unei serii de "scandaluri majore" din Malta în ultimii ani, adăugând că unii indivizi implicaţi în aceste scandaluri par "să se bucure de impunitate, sub protecţia personală a prim-ministrului Muscat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.