Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe al Ungariei ATACĂ GRAV România: Declarații FĂRĂ PRECEDENT la adresa premierului Mihai Tudose

ungaria-steag

Recentele remarci al premierului român Mihai Tudose cu privire la eforturile de autonomie ale etnicilor maghiari sunt "complet inacceptabile şi incompatibile cu valorile europene şi cu secolul al XXI-lea", a declarat vineri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de MTI.

IMPORTANT - ANUNȚ PENTRU TOȚI CITITORII

Ambasadorul român la Budapesta a fost convocat la Ministerul de Externe în legătură cu aceste remarci, a adăugat el.

Citește și: ULTIMA ORĂ: Ambasadorul României la Budapesta, CONVOCAT de Ministerul de Externe din Ungaria după declaraţiile lui Tudose

În interesul comunităţilor etnicilor maghiari din România, guvernul ungar a încercat dintotdeauna să construiască relaţii bilaterale ungaro-române bazate pe încrederea reciprocă, a subliniat Szijjarto într-o conferinţă de presă. Acest lucru a fost întâmpinat cu diferite grade de reciprocitate de diferitele guverne din România, a menţionat el, potrivit Agerpres.

Nu încape nicio îndoială că recentele remarci ale premierului român implicând "practic ameninţarea cu execuţia a unei comunităţi etnice şi a reprezentanţilor săi sunt complet inacceptabile", iar guvernul şi premierul român trebuie "indiscutabil" să se ocupe imediat de rezolvarea acestei situaţii, a insistat ministrul de externe ungar.

Citește și: Kelemen Hunor se declară ȘOCAT de declarațiile făcute de Mihai Tudose și îi transmite un mesaj DUR premierului: 'Aștept SCUZE'

Ministrul de externe adjunct ungar "i-a explicat ambasadorului român poziţia guvernului ungar", iar ambasadorul a încercat să prezinte "un fel de explicaţie lingvistică" a remarcilor premierului român, a mai spus şeful diplomaţiei ungare.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.