Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe, despre relaţia cu fostul coleg Klaus Iohannis: 'Practic filonul liberal rămâne'

Inquam Photos / Octav Ganea
manescu

Ramona Mănescu a declarat că optează pentru o colaborare instituțională corectă cu Klaus Iohannis, una fără tensiuni sau conflicte. Ministrul Afacerilor Externe a atras atenția că politica externă este a țării, nu a Guvernului sau Președinției României și toți trebuie să înțeleagă acest lucru.

"Trebuie să fie o colaborare instituțională corectă și cred că nu avem de ce să creăm nici tensiuni, nici conflicte, doar pentru că provenim din partide diferite. La un moment dat am fost în același partid cu domnul președinte. Practic filonul liberal rămâne", a declarat Ramona Mănescu, joi seară, la Antena 3 potrivit Mediafax.

Ministrul de Externe a mai subliniat faptul că toți decidenții politici trebuie să înțeleagă că politica externă este a României.

"Politica externă e a României, nu e a Guvernului, a unui partid sau a președintelui și cred că trebuie să servească României. Eu cred că toți înțelegem lucrul acesta. Si din președinția Consiliul UE noi am învățat că lucrul împreună și mesajul comun ne aduce beneficii", a completat Mănescu.

Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, Nicolae Moga numit la portofoliul Interne și Mihai Fifor vicepremier pentru parteneriate strategice au depus jurământul de învestitură, miercuri, la Palatul Cotroceni. Decretele pentru numirea celor doi au fost semnate de șeful statului în aceeași zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.