Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe din Regatul Unit: Nu ne vom grăbi să tragem concluzii privind racheta căzută în Polonia

resturi racheta

Marea Britanie nu va trage concluzii privind racheta care a explodat în Polonia până când nu vor exista detalii complete, a declarat miercuri ministrul de externe James Cleverly, deşi a apreciat că incidentul este în cele din urmă un rezultat al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Polonia şi NATO au afirmat că racheta, care a provocat moartea a doi oameni marţi în apropierea frontierei dintre Polonia şi Ucraina, a fost cel mai probabil o rachetă rătăcită trasă de apărarea aeriană ucraineană şi nu un tir rusesc.

"Polonia va conduce investigaţia care va stabili exact ce s-a întâmplat şi Regatul Unit este gata să furnizeze orice asistenţă practică sau tehnică", a declarat Cleverly în faţa parlamentului.

"Între timp, nu ne vom grăbi să tragem concluzii. Răspunsul nostru va fi mereu determinat de fapte", a adăugat el.

Cleverly a apreciat că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avut dreptate să spună că ceea ce s-a întâmplat în Polonia nu este vina Ucrainei şi că Rusia este, în ultimă instanţă, responsabilă.

El a precizat că Marea Britanie va continua să susţine dreptul Ucrainei de a se apăra şi că atacurile aeriene "brutale" ale Rusiei de marţi, când au fost lansate zeci de rachete asupra oraşelor din Ucraina, reprezintă o răzbunare pentru progresele Kievului pe câmpul de luptă.

"Singurul motiv pentru care rachetele zboară pe cerurile europene şi explodează în sate europene este invazia barbară a Rusiei asupra Ucrainei", a spus Cleverly.

"Incidentul tragic din Polonia de noaptea trecută este, în ultimă instanţă, rezultatul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Acesta este singurul motiv pentru ceea ce s-a întâmplat şi nu s-ar fi întâmplat altfel", a adăugat şeful diplomaţiei britanice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.