Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe german Heiko Maas: Otrăvirea lui Aleksei Navalnîi cere o reacţie internaţională

timesofisrael.com
heiko maas

Otrăvirea lui Aleksei Navalnîi cere o reacţie internaţională şi nu trebuie să fie tratată ca un conflict germano-rus, a afirmat joi ministrul de externe german Heiko Maas, atunci când a fost întrebat de ce propunerile de sancţionare a Rusiei nu menţionează proiectul energetic Nord Stream 2, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Parisul şi Berlinul au anunţat miercuri că vor propune Uniunii Europene sancţionarea unor demnitari ruşi după ce nu s-au primit răspunsuri credibile din partea Moscovei cu privire la otrăvirea lui Navalnîi cu un agent neurotoxic.

''Pentru noi este important că acestea nu sunt consecinţe germano-ruse, ci ele sunt unele europene'', a spus Maas la summitul Globesec Tatra organizat joi la Bratislava.

Aleksei Navalnîi, cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, s-a simţit rău pe 20 august în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din oraşul Tomsk spre Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia, înainte de a fi evacuat spre Berlin, după lungi dispute între susţinătorii săi şi medicii ruşi.

În Germania s-a ajuns la concluzia că în cazul lui Aleksei Navalnîi a fost vorba despre o otrăvire cu Noviciok, o substanţă neurotoxică dezvoltată de fosta Uniune Sovietică în scopuri militare.

Moscova a respins această posibilitate, în pofida concluziilor în acest sens ale unor laboratoare din Germania, Franţa şi Suedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.