Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, consideră o greşeală enormă faptul că Trump nu se distanţează de neonazişti

Sigmar Gabriel Angela Merkel

Ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, consideră ''o greşeală enormă'' faptul că preşedintele american, Donald Trump, nu se distanţează de neonazişti, relatează joi agenţia DPA. ''Punerea pe acelaşi plan a celor două părţi, în loc să se distanţeze clar de potenţialii nazişti care s-au expus acolo este, desigur, o greşeală enormă'', a declarat şeful diplomaţiei germane, conform Agerpres.

Trump a condamnat în mod repetat violenţele de la sfârşitul săptămânii trecute, de la manifestaţia naţionaliştilor albi din Virginia, în cursul căreia o femeie a murit după ce un individ a intrat cu maşina într-un grup de contramanifestanţi, punându-le pe seama ''mai multor părţi''. ''Aceasta este de asemenea greşit şi arată cât de implicaţi sunt unii susţinători ai lui Trump pe scena dreptei radicale din SUA'', a mai spus Sigmar Gabriel. ''Consilierul său principal Steve Banon are legături strânse cu ei. Ar trebui să fie o lecţie pentru noi în Europa în legătură cu ceea ce s-ar putea întâmpla dacă le dai frâu liber'', a mai spus Gabriel.

Condamnarea ambiguă de către Trump a violenţelor de la manifestaţia din Virginia a atras critici din întregul spectru politic american, inclusiv din partea formaţiunii sale, Partidul Republican. Chiar şi doi foşti preşedinţi republicani s-au simţit nevoiţi să dea o rară declaraţie comună miercuri, în care George H.W. Bush şi George W. Bush au condamnat ''intoleranţa rasială, antisemitismul şi ura sub toate formele sale''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.