Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe, întâlnire cu președintele Senatului SUA

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut o întrevedere cu preşedintele pro tempore al Senatului SUA, Orrin Hatch, context în care demnitarul român a apreciat sprijinul oficialului american pentru dezvoltarea Parteneriatului strategic bilateral şi l-a asigurat de angajamentul constant al ţării noastre, în calitate de aliat de încredere al Statelor Unite. 

"În context, a evidenţiat decizia României de creştere a bugetului de apărare la 2% din PIB, precum şi de modernizare a capabilităţilor forţelor armate. Totodată, el a evidenţiat eforturile ţării noastre pe linia combaterii terorismului şi în cadrul Coaliţiei globale anti-Daesh", precizează MAE într-un comunicat de presă. 

La rândul său, se arată în comunicat, senatorul Hatch a salutat contribuţia substanţială a României la securitatea euroatlantică şi a asigurat partea română de prietenia şi sprijinul său la nivelul Congresului SUA. 

Cei doi oficiali au mai avut un schimb de opinii, în întrevederea de joi, cu privire la situaţia strategică din regiunea Mării Negre, precum şi cu privire la perspectivele prezenţei SUA în zonă, mai precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.