Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe, mesaj de Ziua Imnului

mae

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirmă, de Ziua Imnului Național, că versurile lui Andrei Mureșanu din "Deșteaptă-te, române!" au adus coeziune în jurul unui crez atât pentru generația pașoptistă, cât și în timpul revoluției din 1989.

"Unul dintre simbolurile naționale care definesc identitatea poporului român, imnul este deopotrivă o rememorare a istoriei și un catalizator al bucuriei, mândriei și patriotismului în momentele intonării sale la ceremonii oficiale sau cu alte ocazii solemne, în țară sau peste hotare. Valoarea mobilizatoare a versurilor lui Andrei Mureșanu a dat românilor putere, a oferit speranță în cele mai grele momente ale istoriei lor, a adus coeziune în jurul unui crez, fie că vorbim despre generația pașoptistă sau de revoluția din 1989", a declarat ministrul Bogdan Aurescu, conform unui comunicat al MAE transmis Agerpres.

Ambasadele, oficiile consulare și institutele culturale românești din străinătate organizează sau au organizat deja evenimente și ceremonii de marcare a Zilei Imnului Național, alături de acțiuni de promovare a tradițiilor și identității culturale românești, consolidând astfel legăturile cu reprezentanții comunității de români din țările gazdă, precizează MAE.

"Deșteaptă-te, române!" a fost ales imediat după decembrie 1989 ca Imn Național al României și a fost consacrat prin Constituția din 1991.

Ziua de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua Imnului Național al României — "Deșteaptă-te, române!", simbol al Revoluției Române de la 1848. Conform Constituției României, Imnul Național este considerat simbol național, alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.