Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe nu doarme liniștit în noaptea asta

revista presei

Digi24:

Gafa din timpul vizitei ministrului german de Externe la Bucureşti nu poate fi uitată, apreciază jurnalistul Emil Hurezeanu, facand referire la broşura înmânată de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, omologului său german, Frank-Walter Steinmeier, pe care era harta Franței, în loc de cea a Germaniei. „Credeți că Steinmeier își confundă conturul său cu hexagonul Franței? Că domnul Aurescu doarme liniștit în noaptea asta - și dânsul se află la Sibiu - , știind că va cere mâine în mod hotărât primului ministru demiterea justificată a directorului general Agerpres pentru această gafă? Gafele de acest gen nu se digeră, sunt eliminate așa cum sunt înghițite, spunea cineva: e mai rău decât o crimă, e o eroare, o gafă, se traduce în funcție de nevoi. Gafele acestea pot fi iertate și pentru că Franța e un partener al Germaniei, iar contururile pot să semene”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu.

Romania Libera:

Eurodeputata liberala Renate Weber a făcut parte din prima echipă de consilieri a președintelui Traian Băsescu și a stat la Cotroceni tot anul 2005. Își aduce aminte de perioada în care a fost adusă la Președinție Elena Udrea și de faptul că Adriana Săftoiu, pe atunci purtătoare de cuvânt, “a avut discuții” cu Traian Băsescu despre faptul că Udrea provenea din grupul Petrache-Bittner-Cocoș. În campania electorală din 2004, Băsescu vorbea despre acest grup ca despre “mafia lui Adrian Năstase”. Serviciile secrete nu aveau, deci, cu ce să-l prevină, explică Renate Weber, fiindcă legăturile ei erau “de notorietate”... "Cred că Traian Băsescu este propria sa victimă. Poate că a fost bine intenționat. Sunt genul de om căruia nu-i place să arunce și copilul odată cu apa din covată: lucrurile rele care sunt de aruncat le aruncăm, dar lucrurile bune trebuie și ele văzute. A avut o dorință prea mare de a controla tot, de a fi cel mai cel și poate de aici tendința de a le da puteri mari serviciilor secrete. Tra­ian Băsesc credea că le poate controla, de aceea spun că a fost propria lui victimă", a declarat Weber.

RFI:

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pledează pentru înfiinţarea unei forţe militare a Uniunii Europene, apreciind că acest lucru ar îmbunătăţi poziţia blocului comunitar pe scena internaţională şi ar transmite un mesaj Rusiei... Preşedintele CE mai spune că, printr-o asemenea forţă, UE ar putea reacţiona într-o manieră credibilă când se confruntă cu o ameninţare la adresa libertăţii într-un stat membru sau într-o ţară vecină. "Nu am crea o armată europeană care să fie folosită imediat", a subliniat el. "Dar o armată comună a europenilor ar arăta Rusiei că suntem serioşi în ceea ce priveşte apărarea valorilor Uniunii Europene", a precizat acesta.Juncker a adăugat că o forţă a UE nu ar fi considerată o provocare pentru rolul de apărare al NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.