Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe o recheamă pe tânăra trimisă, în octombrie, consul general al României la Toronto

Sabina - Mădălina Şomăcescu

Guvernul recheamă în ţară consulul general al României la Toronto, proiectul de Hotărâre fiind pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri. Sabina - Mădălina Şomăcescu a fost numită în luna octombrie.

Guvernul se va reuni, miercuri, în şedinţă, unul dintre proiectele pe ordinea de zi fiind o Hotărâre care vizează rechemarea în ţară a consulului general al României în Canada.

Citește și: Omul Olguței Vasilescu ‘traduce’ tăierea de la Educație! Lovitura pe care ar urma să le-o dea Guvernul profesorilor

”Doamna Sabina - Mădălina ŞOMĂCESCU a fost numită consul general, şef al Consulatului General al României la Toronto, Canada, prin Hotărârea Guvernului nr. 740 din 14 octombrie 2019”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG.

Rechemarea se face la propunerea Ministerului Afacerilor Externe.

Citește și: Presedintele Iohannis: `Mai este foarte puțin timp`

”În conformitate cu prevederile art. 108 din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic şi consular al României, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 62/2019 privind activitatea consulară, Ministerul Afacerilor Externe propune rechemarea doamnei Sabina- Mădălina Şomăcescu din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Toronto, Canada”, se mai arată în documentul citat.

Citește și: E oficial! Anunțul făcut de Dumitru Coarnă se adeverește! Ludovic Orban se ține de cuvânt .

Sabina Șomăcescu are 37 de ani și este fiica avocatei Simona Șomăcescu din Târgu Jiu. Ea a mai fost viceconsul la Consulatul României de la Castellon, Spania, consul la Copenhaga, Danemarca, ori pe cea de consul la Consulatul României de la Torino, Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.