Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, cere clarificări în ceea ce privește arestarea jurnalistei ruse în Teheran

fox news
Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, l-a convocat vineri pe ambasadorul Iranului în Rusia pentru a cere clarificări în ceea ce privește arestarea, la Teheran, a jurnalistei ruse Iulia Iuzik, conform unui comunicat al purtătoarei de cuvânt a ministrului, citat de agenția Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Marius Budăi iese la rampă! Ce se întâmplă, de fapt, cu cele 400.000 de concedieri

Ministrul de Externe al Rusiei l-a convocat vineri pe șeful diplomației iraniene la Moscova pentru a clarifica circumstanțele în care jurnalista rusă Iulia Iuzik a fost arestată miercuri la Teheran.

„Din cauza reținerii, la Teheran, a cetățenei de origine rusă Iulia Iuzik, ambasadorul Iranului a fost invitat la Ministerul de Externe pentru a facilita o clarificare rapidă a circumstanțelor în care a avut loc incidentul și a drepturilor de protecție a cetățenilor ruși”, a comunicat purtătoarea de cuvânt a ministrului Lavrov, Maria Zakharova, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Autoritățile iraniene nu au informat încă, în mod oficial, ambasada Rusiei în Iran în legătură cu arestarea jurnalistei. Incidentul a fost făcut publilc de către fiica Iuliei Iuzik prin intermediul unei postări pe rețeaua Facebook; conform declarației acesteia, mama ei a fost arestată pe data de 3 octombrie.

Citește și: Informații despre starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu Botez! Cum se simte actrița

În ceea ce privește motivele care au dus la arestarea femeii, membrii familiei acesteia au informat că jurnalista ar fi fost acuzată de colaborarea cu serviciile de securitate ale Israelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.