Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe spaniol îl sprijină pe Vinicius Junior

https://www.football-espana.net/
vinicius jr

Ministrul de Externe al Spaniei, Jose Manuel Albares, şi-a exprimat, marţi, solidaritatea faţă de jucătorul echipei de fotbal Real Madrid, brazilianul Vinicius Junior, afirmând că "rasismul este întotdeauna dispreţuitor şi respingător şi nu trebuie să aibă loc în societatea spaniolă", relatează EFE, potrivit Agerpres.

Ministrul a făcut declaraţia în cadrul unei intervenţii la postul Cadena Ser legat de meciul amical ce va fi disputat sub titulatura "O singură culoare", în care se vor întâlni selecţionatele Spaniei şi Braziliei, pe stadionul Santiago Bernabeu, într-o partidă dedicată luptei împotriva rasismului în fotbal.

În opinia şefului diplomaţiei spaniole, lupta împotriva rasismului, xenofobiei, antisemitismului şi islamofobiei "este o luptă zilnică care implică toţi cetăţenii şi Guvernul".

Demnitarul spaniol a mai adăugat că "aceste atitudini sunt minoritare, dar total condamnabile şi nu-şi au locul în societatea noastră".

Atacantul brazilian Vinicius Junior a declarat luni, într-o conferinţă de presă în care a izbucnit în lacrimi, că dorinţa lui de a juca fotbal scade pe măsură ce incidentele rasiste împotriva lui se înmulţesc în Spania.

"Îmi pare rău. Vreau doar să joc fotbal. Vreau doar să joc, vreau să fac totul pentru clubul meu şi pentru familia mea şi pentru ca persoanele de culoare să nu mai sufere niciodată", a spus Vinicius, foarte emoţionat în faţa presei.

Jucătorul lui Real Madrid a vorbit cu o zi înainte de meciul amical Spania - Brazilia, organizat ca răspuns la insul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.