Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Finanțe britanic, Sajid Javid: Nu îmi este teamă de un Brexit fără acord

 Sajid Javid

Sajid Javid, ministrul britanic de Finanțe, a declarat vineri că dorește ca Marea Britanie să încheie un Acord privind ieșirea din Uniunea Europeană, dar dacă acest lucru nu este posibil, nu îi este teamă de producerea unui Brexit fără Acord, relatează Reuters preluat de mediafax.

„Dacă vine vorba de un Brexit fără acord, nu îmi este teamă, nu sunt îngrijorat, cred că vom fi pregătiți pentru acest lucru, vom trece cu bine peste și vom reveni mult mai puternici și rezistenți”, a declarat Sajid Javid într-un interviu pentru publicația Sky News.

Ministrul britanic de Finanțe a transmis că dorește un Acord Brexit „sensibil”, motiv pentru care este normal ca Marea Britanie să fie pregătită pentru scenariul unui Brexit fără acord.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat în mai multe rânduri că Marea Britanie va ieși din Blocul comunitar la 31 octombrie, cu sau fără o înțelegere, și le-a transmis celorlalți lideri europeni că alte discuții nu vor avea niciun rost decât dacă aceștia vor fi dispuși să renunțe la acordul negociat cu Theresa May.

Comisia Europeană a reiterat marți faptul că este dispusă să discute cu Marea Britanie despre Brexit în următoarele săptămâni, deoarece speră să evite scenariul ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, dar nu ia în calcul renegocierea prevederilor actuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.