Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Finanțe, în grupul codașilor la învățătură din UE

teodorovici

Romania Libera:

Majoritatea miniștrilor din Guvernul Ponta au studiat la universități mai slab cotate decât omologii lor din statele membre al Uniunii Europene, arată o analiză a Rl. Emblematic este cazul lui Eugen Teodorovici, care nu a urmat nici un curs la o universitate din primele 800 la nivel mondial, fiind printre puţinii miniştri de Finanţe din UE aflați în această situație... Teodorovici, bifează caracteristicile negative mai sus menționate: nu a fost la nici o școală clasificată la nivel mondial de către QS World University Rankings și a mers la facultate în timp ce ocupa poziții cu normă întreagă în diverse ministere. Faptul că nu a urmat nici un curs în Occident poate fi o bilă neagră pentru demnitar, dat fiind că, din postura de ministru de Finanțe și ministru al Fondurilor Europene (2012-2015), Teodorovici a fost nevoit să poarte discuții cu reprezentanți ai UE, cu cei ai Băncii Mondiale sau ai FMI și să fie la curent cu practicile economice și financiare la nivel mondial. Astfel încât, un curs sau o practică la o universitate de prestigiu din Occident ar fi fost de dorit... Dar studiile universitare nu reprezintă singurul neajuns din cariera lui Teodorovici. Par­curgându-i CV-ul, se remarcă faptul că a lucrat doar la stat (25 de ani), majoritatea timpului prin diverse ministere. Ciudat este că Teodorovici s-a angajat referent în cadrul Ministerului Transporturilor la Direcția Generală de Management, Marketing, Prognoză și Resurse Umane având numai liceul terminat (anul 1991, în timp ce studiile universitare le va începe doi ani mai târziu). Ne întrebăm cum a fost posibil ca cineva cu doar 12 clase să se poată angaja “la birou” în cadrul unui minister foarte important... Deși angajat cu normă întreagă la Ministerul Transporturilor, Teodorovici a intrat – în 1993 - la Academia de Studii Economice, pe care o termină în anul 1997. Și din nou o dilemă: cum poate un angajat cu normă întreagă într-un minister (unde are un program de lucru fix, să spunem 8-16) să ajungă și la cursuri, multe dintre ele începând la primele ore ale dimineții?Teodorovici a continuat această practică “doi într-unul”, dar la o scară și mai mare. Astfel, între 2004 și 2006 a urmat un master la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Departamentul pentru Relații Inter­naționale și Integrare Europeană. În această perioadă, Teodorovici muncea cu normă întreagă, fiind director general în cadrul Ministerului Economiei și Finanțelor. Când avea Teodorovici timp să ajungă la cursuri în condițiile în care conducea Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune (în primul an de master), respectiv Autoritatea de Management pentru Infrastructură în al doilea an?

Hotnews:

Cel mai important moment al vizitei presedintelui Klaus Iohannis in Statele Unite l-a reprezentat primirea la Casa Alba. Intalnirea cu vicepresedintele SUA, Joe Biden, a durat putin peste ora programata initial. Acest mic detaliu are relevanta lui: interesul administratiei americane pentru Romania este real, n-a fost un simplu schimb de amabilitati. In ciuda unor tentative de minimalizare sau trivializare, intalnirea Biden-Iohannis are semnificatii majore din mai multe motive. Chiar daca nu s-a lansat inca oficial, Biden este considerat un tot mai posibil candidat din partea democratilor la alegerile prezidentiale de anul viitor... Temele-vedeta in discutiile Biden - Iohannis de luni, 28 septembrie, au fost doua mari si late: lupta anti-coruptie si energia. Ele reprezinta, in viziunea americanilor, doua instrumente noi de politica externa. Un stat poate fi controlat fie influentandu-i decizia strategica prin portile largi deschise de coruptie, fie prin interediul energiei. Din acest motiv, ambele teme sunt cruciale si pentru Romania in contextul extern, cu un Vladimir Putin dornic sa revina in forta si sa-si sporeasca influenta. Putin stie sa foloseasca bine coruptia si energia in lupta pentru influenta. Lasat fara armele lui favorite, pierde competitia... Potrivit unor surse diplomatice consultate de HotNews.ro, in timpul discutiilor de la Casa Alba s-a pus problema exportarii modelului romanesc de lupta imptriva coruptiei in regiune, in special in Ucraina si in Moldova... Potrivit surselor HotNews.ro, americanii vad in Romania un posibil “nod de siguranta regionala pe partea energetica”. Asta inseamna in primul rand investitii in interconectarea energetica (finalizarea interconectarii cu Moldova, interconectarea cu Ungaria si Serbia). Interesul Washingtonului se concentreaza si pe coridorul sudic, pe interconectarea cu gazoductul TAP (Trans-Adriatic Pipeline). TAP ar urma sa alimenteze Europa incepand din 2020 cu gaze naturale din Azerbaidjan ocolind Rusia.

Digi24:

Poşta Română face afaceri proaste cu angajaţi mulţi. Este concluzia unui raport al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii, care arată că societatea de stat nu poate face faţă concurenţei companiilor private, deşi are de trei ori mai mulţi angajaţi decât firmele de curierat la un loc. Poşta mai face acum doar puţin peste un sfert din banii care se rulează pe această piaţă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.