Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Finanţe aruncă 'BOMBA': Propune o măsură care ar duce la scăderea salariilor şi concedierea a 20% dintre funcţionari

romanialibera.ro
Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat într-un interviu acordat DCNews că dacă 20% dintre funcţionarii din administraţia centrală ar pleca, "n-ar simţi nimeni", sugerând că foarte mulţi dintre funcţionari nu au niciun rol în administraţie. El a mai zis că salariul minim pe economie ar trebui să nu mai fie obligatoriu în piaţă, ci doar în administraţia publică.

Vezi şi: Cercetătorii japonezi avertizează: Dacă ai această grupă de sânge eşti în pericol

"Dacă 20% dintre funcţionarii din administraţia centrală ar pleca, n-ar simţi nimeni. Ba mai mult, lucrurile ar merge chiar mai bine (...) Suntem o administraţie de supereroi", a spus ministrul Finanţelor.

El a mai declarat că salariul minim n-ar trebui să mai fie pe toată economia, ci doar în sectorul public. "Trebuie eliminată această obligaţie. Pentru că statul nu ar trebui să se bage în piaţă. Poţi să îl faci eventual o referinţă pentru mediul privat. Poţi, ca stat, să dai facilităţi celor care nu au angajati sub acel barem, dar atât. Lasă-l pe patron să vadă cu cât plăteşte", a declarat ministrul Finanţelor.

De la 1 ianuarie 2018, salariul minim brut pe economie a crescut la 1.900 de lei, de la 1.450 de lei. Aproape jumătate dintre angajaţii din România câştigă salariul minim pe economie.

Vezi şi: Cum trebuie consumat usturoiul pentru beneficii maxime. Greşelile care generează efecte adverse .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.