Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Finanțe SURPRINDE, la Asociația Berarii României: Ce NU s-a schimbat din cauza pandemiei în România

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

Consumul în România arată bine pentru perioada aceasta şi să-l menţii aşa, într-o economie care scade anul acesta cu 4%, la nivelul celei cu o creştere de 4%, în 2019, este ok deocamdată, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, conform Agerpres.

Citește și: Ludovic Orban, REPLICĂ NEAȘTEPTATĂ: Pentru HORECA, încă nu am niciun fir de păr alb, dar dacă mi-ar fi ieșit, ar fi avut legătură

 

"Veniturile medii nete pe economie în România, anul acesta, au crescut în august faţă de august anul trecut cu 7,5%. În acelaşi timp, dacă ne uităm la şomaj, comparaţi cu ce era în criza din 2009 şi nu suntem acolo. Şomajul nu a crescut la acel nivel. Ne uităm la numărul de contracte şi iarăşi nu s-a întâmplat aşa ceva. Persoane care au fost în şomaj tehnic au revenit la muncă şi eu văd acest lucru la câte persoane au decontat şomaj tehnic şi apoi pentru câte persoane am plătit cei 41,5%. Pentru perioada aceasta, consumul arată bine. Trebuie să ne gândim că trecem prin cea mai grea perioadă din ultima sută de ani şi cu resursele limitate pe care le-am avut am reuşit să menţinem consumul la nivelul anului trecut. Să menţii consumul într-o economie care scade cu 4%, să zicem, anul acesta, la nivelul unei economii care a crescut cu 4%, anul trecut, eu zic că este ok, deocamdată", a susţinut Cîţu, la conferinţa anuală a Asociaţiei Berarii României.

Asociaţia Berarii României a organizat, miercuri, evenimentul anual al industriei berii, cu titlul ''Berea face cinste României''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.