Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne a descins la sediul IPJ Constanța: 'Cer o nouă atitudine bazată pe responsabilitate, angajament şi loialitate faţă de muncă'

Foto Agerpres
catalin predoiu

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, cere, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, o nouă atitudine bazată pe responsabilitate, angajament şi loialitate faţă de muncă, profesie, lege şi cetăţean din partea fiecărui poliţist.

Vineri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, a avut loc o şedinţă de lucru a ministrului de Interne, Cătălin Predoiu şi a secretarului de stat, chestor general de poliţie Bogdan Despescu, cu conducerea interimară a IPJ, comisar-şef de poliţie Mădălina Vlangăr şi şefii structurilor din cadrul Inspectoratului.

Agenda şedinţei a inclus analiza cazului Vama Veche, priorităţile operaţionale ale Inspectoratului în perioada următoare şi desfăşurarea proiectului pilot al reorganizării complete a IPJ Constanța.

„Am luat şi anunţat luni o serie de decizii privind reorganizarea completă a IPJ Constanța şi am iniţiat îndeplinirea acestora progresiv până la realizarea completă. Se cunosc priorităţile: trafic de persoane, droguri şi arme, migraţie ilegală, contrabandă, evaziune fiscală, siguranţa rutieră şi crima organizată. Aceste infracţiuni grave sunt toate legate de crimă organizată. Crima organizată a proliferat din cauza corupţiei şi a pasivităţii administraţiei, inclusiv a Poliţiei. Am dat instrucţiuni clare de a se derula cât mai intens operaţiuni de prevenţie şi combatere, de la circulaţia rutieră şi până la crima organizată. Cer o nou atitudine bazată pe responsabilitate, angajament şi loialitate faţă de muncă, profesie, lege şi cetăţean din partea fiecărui poliţist”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Doi tineri au murit şi alţi trei au fost răniţi după ce un șofer de 19 ani i-a lovit cu maşina în 2 Mai. El s-a urcat la volan după ce consumase droguri. Anterior, tânărul fusese oprit de poliţie, în maşina sa fiind găsite substanţe psihoactive, însă a fost testat doar pentru consum de alcool.

Șeful IPJ Constanța a demisionat.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a propus, după episodul Vama Veche, confiscarea mașinilor conduse de șoferi care au consumat alcool sau droguri și a celor celor care transportă droguri. O altă propunere este mărirea termenului pentru restituirea permisului de conducere, atunci când acesta a fost anulat, ca urmare a consumului de alcool şi droguri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.