Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne al Germaniei s-a dezlănțuit la București: Intrarea în Schengen doar cu granițele terestre e un compromis

nancy faeser

Ministrul federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, a declarat că ţara sa sprijină aderarea completă a României la Spaţiul Schengen, adică şi cu graniţele terestre. ”Vorbim de 14 ani în care România a îndeplinit toate condiţiile şi următorul pas trebuie să fie aderarea completă. De aceea va exista în continuare întregul sprijin al cancelarulu federal şi al meu în vederea aderării complete a României la Spaţiul Schengen”, a afirmat Faeser.

Intrarea în Schengen doar cu granițele terestre e un compromis

”Sprijinim în continuarea aderarea completă a României la Spaţiul Schengen şi cu graniţele terestre. Schengen este o realizare importantă a proiectului nostru european şi acum este foarte important să arătăm solidaritate şi forţă. Compromisul pe care l-a menţionat deja domnul ministru cu Austria care a intrat în vigoare aproximativ acum două săptămâni, cu aderarea cu graniţele maritime şi aeriene, a intrat deja în vigoare. Nu este suficient. Vorbim de 14 ani în care România a îndeplinit toate condiţiile şi următorul pas trebuie să fie aderarea completă. De aceea va exista în continuare întregul sprijin al cancelarulu federal şi al meu în vederea aderării complete a României la Spaţiul Schengen”, a declarat Nancy Faeser, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti.

Nancy Faeser a avut o întâlnire cu omologul său român, Cătălin Predoiu, în cadrul căreia a fost abordat şi subiectul migraţiei

“Am discutat şi despre migraţie şi succesul repurtat în Parlamentul European în materie de azil şi migraţie. Este o realizare foarte importantă. După ani de discuţii şi de divizare în interiorul Europei, mă bucur că am ajuns la un consens în privinţa acestui pact şi doresc să mulţumesc încă o dată domnului ministru şi României pentru buna colaborare. Sistemul european comun pentru azil şi migraţie este foarte important şi poate funcţiona foarte bine numai în comun pentru protecţia refugiaţilor. Protejăm oamenii care se refugiază la noi de teroare, de război, de alte lucruri, însă acest lucru nu poate fi realizat decât împreună şi acum vom beneficia de o împărţire mai corectă. Vom combate cu succes această migraţie ilegală pentru că poţi avea succes şi să îi descurajezi pe oameni de la intrarea dacă văd că au şanse puţine de a trece frontiera”, a mai afirmat ministrul de Interne german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.