Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne al Turciei le-a interzis oficialilor de rang înalt din CHP să participe la înmormântările soldaților turci

en.trend.az
turcia armata

Ministrul de Interne al Turciei, Suleyman Soylu, a declarat joi că le-a interzis oficialilor de rang înalt din Partidul Popular Republican (CHP) să participe la înmormântările soldaților turci, acuzând partidul că susține militanții kurzi, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Decizia vine la câteva zile de la realegerea lui Tayyip Erdogan în funcția de președinte. Acest lucru sugerează că Erdogan, care tocmai a câștigat mai multă putere prin Constituție, va continua să aibă o poziție fermă în ceea ce privește kurzii și partidele politice despre care el crede că sunt tolerante cu aceștia.

Ministrul de Interne a declarat că șefii regionali din CHP nu vor avea permisiunea să participe la înmormântările soldaților turci, o decizie frecventă în Turcia având în vedere conflictul de zeci de ani cu militanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii.

Citește și: Francezii sunt nemulţumiţi de activităţile Administraţiei Emmanuel Macron pentru protecţia mediului înconjurător

Soylu a sugerat că oficialii CHP ar trebui să participe la înmormântările militanților PKK uciși de armata turcă. „Avem des înmormântări pentru militanții PKK. Le vom păstra locuri acolo”, a declarat acesta.

Purtătorul de cuvânt al partidului CHP a criticat interdicția pusă de ministru: „Este o decizie polarizantă care divizează populația și incită la conflict”. De asemenea, acesta a declarat că Suleyman Soylu ar trebui să își dea demisia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.