Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne german cere un răspuns rapid după sinuciderea sirianului aflat în arest

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere cere o "explicaţie completă şi rapidă" după ce un suspect de terorism a fost găsit spânzurat în celula sa, informează joi agenţia DPA, potrivit agerpres.

"Evenimentele din noaptea trecută cer o explicaţie cuprinzătoare şi rapidă din partea autorităţilor judiciare locale", a afirmat joi ministrul, în marja reuniunii miniştrilor de interne din UE, care are loc la Luxemburg.

"Din această cauză (sinuciderea suspectului - n.r.) investigaţia s-a complicat, şi desigur, acesta este un pas înapoi", a remarcat el, adăugând că anchetatorii ar putea avea acum dificultăţi în stabilirea unor detalii suplimentare şi a posibililor complici.

Citeşte şi: Reapariţia vocabularului nazist provoacă controverse aprigi în Germania

Sirianul suspectat de planificarea unui atac cu bombă pe un aeroport din Berlin s-a spânzurat în celula sa, cu ajutorul tricoului cu care era îmbrăcat, a anunţat Sebastian Gemkow, ministrul justiţiei din landul Saxonia (est). Ministrul a insistat că autorităţile judiciare au făcut tot posibilul pentru a evita sinuciderea suspectului. 'N-ar fi trebuit să se întâmple, dar s-a întâmplat', a adăugat Gemkow, care şi-a asumat responsabilitatea politică pentru sinuciderea lui Jaber al-Bakr, dar refuză să demisioneze. Un al doilea suspect bănuit că intenţiona să comită un atac terorist în Germania este acum sub supraveghere permanentă.

La rândul lor, autorităţile penitenciare din Saxonia, au declarat, citate de AFP, că sirianul Jaber al-Bakr, care s-a sinucis miercuri seară într-o închisoare din Leipzig la două zile după ce a fost arestat sub suspiciunea de pregătire a unui atentat în Germania, nu prezenta un risc de suicid "iminent".

Citeşte şi: Parlamentarii germani cer explicaţii poliţiei după sinuciderea suspectului de terorism

Suspectul a fost considerat "calm" de un psiholog care s-a întâlnit cu el şi era controlat de mai multe ori pe oră, a explicat şeful autorităţilor penitenciare Rolf Jakob, într-o conferinţă de presă, subliniind că niciun "pericol iminent de suicid nu a fost identificat".

'Ar fi fost foarte drăguţ dacă (Jaber) al-Bakr ar fi vorbit la ancheta preliminară', a declarat procurorul Klaus Fleischmann, într-o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.