Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii germani cer explicaţii poliţiei după sinuciderea suspectului de terorism

Sinuciderea în închisoare a unui sirian suspectat de terorism este o 'tragedie' şi un 'fiasco', şi-au exprimat joi indignarea parlamentari germani, în contextul în care poliţia şi autorităţile judiciare se află sub presiune pentru a oferi explicaţii despre cum tânărul de 22 de ani, considerat un inculpat de mare risc, a putut să îşi ia viaţa în detenţie, scrie DPA, potrivit agerpres.

Sirianul suspect de terorism arestat în Germania a fost găsit mort în celulă

Jaber al-Bakr a fost găsit spânzurat miercuri seară în celula sa dintr-o închisoare din Leipzig, la două zile după ce a fost arestat sub acuzaţia că a plănuit un atac cu bombă pe un aeroport german.

Avocatul apărării, Alexander Huebner, a spus că a fost informat că clientul său se afla sub o supraveghere constantă. Totuşi, tabloidul Bild a relatat că celula sirianului era doar verificată la anumite intervale de ceva mai puţin de o oră.

Germania. Principalii suspecţi au fost arestaţi, dar riscul de atentate rămâne ridicat

În declaraţii pentru postul de radio Deutschlandfunk, politicianul ecologist Konstantin von Notz a spus că acest act de sinucidere este un 'fiasco' al sistemului de justiţie din landul estic Saxonia.

Wolfgang Bosbach, din partea Uniunii Creştin Democrate a cancelarului Angela Merkel, a spus că moartea suspectului este o 'tragedie', adăugând că a fost pierdută astfel 'o importantă sursă de informaţii'.

Citeşte şi: Germania, sub ALERTĂ TERORISTĂ. Sirianul care punea la cale un atentat este de negăsit

Întreaga anchetă a pus poliţia din Saxonia într-o situaţie dificilă, din moment ce Jaber al-Bakr a evitat să fie arestat în timpul unui raid asupra apartamentului său sâmbătă.

El a fost prins ulterior şi predat poliţiei de trei refugiaţi sirieni. Potrivit unor surse citate de DPA, al-Bakr i-a acuzat pe refugiaţi de complicitate la plănuirea atacului, însă veridicitatea afirmaţiei nu a fost dovedită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.