Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne îl SOMEAZĂ pe șeful IGPFR după scandalul din MAI: 'Mai sunt și alte METODE'

Ziarul Liber in Teleorman
carmen daniela dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat duminică seara că vrea să ştie cu exactitate de ce fotografia în care şeful Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Aurelian Miu, care stă în genunchi în faţa unor superiori, a apărut în spaţiul public după 4 ani.

În opinia lui Carmen Dan, intenţia nu a fost de a-l expune public pe Aurelian Miu, ci probabil de a pune o presiune pe cineva care este deasupra şefului Serviciului de Control, respectiv conducerea Poliţiei de Frontieră.

Citește și: Ministrul de Interne, replică pentru Iohannis: S-a revenit la situaţia de dinainte de Băsescu

"Pe de altă parte trebuie analizat de ce a fost nevoie să apară acum o fotografie deţinută de cineva din sistem în arhiva instituţională sau personală după 4 ani şi care a fost scopul urmărit. Eu sunt omul care când primeşte informaţii ia şi măsuri. Niciodată nu am ezitat din acest punct de vedere. Aşa că dacă există cineva care are de sesizat ceva şi are o anumită teamă vizavi de şefii direcţi, de exemplu, eu îi invit să vină la mine. Dar să vină atunci când se întâmplă şi nu după 4 ani. Vreau să vedem cu exactitate de ce a fost nevoie să apară această fotografie după 4 ani şi care a fost interesul pentru care s-a făcut publică această fotografie. Oare nu aceea de a pune o presiune pe cineva care este deasupra acestui serviciu de control, respectiv conducerea Poliţiei de Frontieră? Şi aici ne vom edifica şi vom lua deciziile corecte şi legale. Nu cred că intenţia a fost de a-l expune public pe domnul Aurelian Miu", a spus Carmen Dan la România TV, conform Agerpres.

Ministrul de Interne, care i-a solicitat demisia lui Aurelian Miu, a mai afirmat că au fost elucidate circumstanţele în care a fost făcută acea fotografie şi s-a stabilit că "nu a fost un ritual" şi că şefului Serviciului Control din cadrul Poliţiei de Frontieră nu i s-a cerut să îngenuncheze în faţa vreunui superior.

"Fotografia a fost făcută în contextul analizei pe anul 2012, pe 13 februarie 2013, la o oră destul de târzie când nu ar mai fi trebuit să socializăm doar pentru că am avut o analiză de bilanţ şi am considerat că poliţistul care s-a pus în asemenea ipostază care este nedemnă pentru un bărbat darămite pentru un poliţist trebuie să facă un gest de minimă onoare şi trebuie să plece din acea poziţie care presupune responsabilitatea funcţiei. Nu te poţi duce să îi controlezi pe alţii în condiţiile în care deja public te-ai expus într-o poziţie atât de umilitoare", a mai spus Carmen Dan.

Citește și: Dragnea anunţă marea evaluare: De la comunicare, s-a ajuns la 'viteză'

Potrivit ministrului de Interne, până acum Aurelian Miu nu şi-a prezentat demisia, care ar fi "un act de ultimă demnitate", însă dacă nu o va face "mai sunt şi alte metode".

"Şi să nu creadă cineva că mă rog de şeful Serviciului Control din IGPF, pentru că sunt şi alte metode prin care vom lua măsurile necesare. Eu am considerat că trebuie să facă un alt de ultimă demnitate şi să iasă din acea situaţie umilitoare cu demnitate, altfel mai sunt metode", a mai spus Dan.

Ziarul Naţional a publicat miercuri fotografii în care Aurelian Miu era în genunchi în faţa unor angajaţi MAI asupra cărora ar avea atribuţii de control. În acel loc se mai aflau Gelu Oltean, fost şef al Serviciului de informaţii al Ministerului de Interne, Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, Marcel Ardelean, şeful Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.