Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de interne, Mihai Fifor: 'Am cerut o analiză privind siguranța, numărul de infracțiuni în școli și măsuri urgente'

facebook.com
Mihai Fifor

Ministrul de Interne Mihai Fifor a solicitat prefecților și șefilor structurilor județene ale M.A.I. să efectueze o analiză privind vulnerabilitățile ce țin de ordinea publică. El a cerut o analiză privind siguranța în școli, numărul de infracțiuni și măsurile urgente în acest sens, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Anunț de ultimă oră de la BNR! S-a decis azi: Apare o nouă bancnotă în România!

"Am solicitat astăzi (miercuri-n.red.) tuturor prefecților și șefilor structurilor județene ale M.A.I. să efectueze în cel mai scurt timp o analiză privind vulnerabilitățile ce țin de ordinea publică, nivelul infracționalității, stadiul și gradul de rezolvare a sesizărilor și a dosarelor penale, precum și principalele riscuri la adresa cetățenilor în fiecare județ. Am cerut, de asemenea, ca analiza să cuprindă și situațiile referitoare la siguranța în școli, la numărul de infracțiuni comise în incinta unităților de învățământ și în zonele adiacente, dar și luarea urgentă de măsuri pentru a ne asigura că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea anului școlar" a scris, miercuri seara, pe Facebook, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor.

De asemenea, el transmite că a cerut prefecților să își amâne concediile, pentru a asigura personal comanda instituțiilor în această perioadă și să se implice activ în coordonarea instituțiilor județene, cu accent pe cele cu atribuții în garantarea siguranței și a ordinii publice.

Citește și: Mihai Fifor anunță măsuri drastice după tragedia din Caracal: Nimeni nu va fi iertat

"Lupta împotriva criminalității a început. Fără compromisuri, toleranță și amânări, vom face tot ceea ce este necesar pentru ca siguranța oamenilor să primeze", conchide mesajul oficialului din Guvern.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, miercuri seară, cele zece măsuri luate în ultimele zile în urma cazului de la Caracal, subliniind că România trebuie să depășească această criză și să repare, înlocuiască și să refacă lucrurile pentru a funcționa „așa cum trebuia acum 5 zile” și nu a făcut-o.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.