Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, vizită de lucru în Republica Cehă

Victor Negrescu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a efectuat, marţi, o vizită de lucru în Republica Cehă, care a inclus întrevederi cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Oficiului prim-ministrului, Ales Chmelar, şi cu ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Jakub Durr, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis miercuri ŞTIRIPESURSE.RO .

Citeşte şi: PREMIERĂ în lume: Remaniere guvernamentală pentru reducerea CHELTUIELILOR

În cadrul întrevederii cu oficialii cehi au fost discutate o serie de subiecte de interes comun aflate în prezent pe agenda europeană, cu accent pe Starea Uniunii Europene, Brexit, Cadrul Financiar Multianual post-2020, securitate internă şi procesul de extindere a proiectului european. Cele două părţi au reiterat angajamentul pentru un viitor comun bazat pe o abordare unitară, coerentă şi solidară în gestionarea provocărilor actuale, în sprijinul consolidării profilului UE în plan global, precizează MAE. 

"România şi Republica Cehă sunt angajate în efortul comun pentru o Europă unită şi coezivă, care îşi apără valorile şi principiile şi funcţionează în interesul cetăţenilor. Am convenit să identificăm împreună modalităţile practice prin care atitudinea constructivă a ţărilor noastre să genereze rezultate pozitive în plan european", a subliniat Victor Negrescu, potrivit sursei citate. 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat importanţa unor soluţii echilibrate în viitoarele negocieri vizând Cadrul Financiar Multianual post-2020, care să reflecte atât continuarea finanţării corespunzătoare a politicilor de convergenţă ale Uniunii, cât şi pentru asigurarea unui răspuns coerent la noile provocări. Părţile au reafirmat, în context, susţinerea pentru o finanţare substanţială a politicii de coeziune şi în viitorul Cadru Financiar Multianual, relevă MAE. 

Dialogul cu partea cehă s-a axat şi pe experienţa în exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a oportunităţilor de consolidare a cooperării pe această dimensiune. Negrescu a prezentat stadiul pregătirilor României în vederea asumării mandatului de Preşedinţie în primul semestru din 2019, precum şi etapele ulterioare avute în vedere în acest proces. 

"Purtăm un dialog constructiv cu Republica Cehă şi cu alţi membri ai Uniunii Europene, de natură a aduce plusvaloare în cadrul parteneriatelor existente. Am reiterat dorinţa ţării noastre de a beneficia de experienţa şi de a utiliza exemplele pozitive ale partenerilor care au deţinut anterior Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene", a menţionat Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.