Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Dezvoltării anunță că va relua procesul de descentralizare: 'Nu este o măsură miracol, dar aduce dezvoltare'

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, susține că procesul de descentralizare va fi reluat, după ce, în opinia sa, acesta nu a mai constituit o prioritate în ultima perioadă.

Citește și: Guvernul Cîțu vrea să îngheţe venituri în 2021: indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu / LISTA COMPLETĂ

„Procesul de descentralizare care a pornit în 2017 cu o strategie generală de descentralizare la un moment dat s-a oprit la nivelul ministerelor de linie. Aici, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației are un rol de coordonator al acestui proces de descentralizare, nu e ministerul care descentralizează practic, acest lucru se face de ministerele de linie, noi acordăm suportul pentru această descentralizare. Vom relua acest proces din stadiul în care el s-a oprit la ministerele de linie”, a spus, la RFI, Cseke Attila.

Noul ministru al Dezvoltării a precizat că sunt opt domenii stabilite la nivel legislativ, în care la un moment dat s-a dorit să se facă descentralizare, între care domeniul Educației, Culturii, Mediului, Turismului.

„Toate acestea trebuiesc reluate, rediscutate cu ministerele de linie, pentru că parcă în ultima perioadă acest lucru n-a constituit o prioritate. Vreau să spun că descentralizarea nu este o măsură miracol, nu va aduce în toate situațiile și imediat rezultate mult mai eficiente, dar în foarte multe locuri unde s-a făcut descentralizare, a adus o dezvoltare acestor comunități”, a mai spus Cseke Attila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.