Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Dezvoltării răspunde criticilor USR: 'Au depus proiecte, pentru Programul Anghel Saligny, aproape toți primarii, de toate culorile'

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat joi seara, la B1 TV, că primari din toate partidele politice, inclusiv cei de la USR, au aplicat pentru Programul Anghel Saligny.

„După finalul apelului de proiecte s-a dovedit că ceea ce s-a discutat cel puțin din punct de vedere politic nu a fost adevărat. Au depus proiecte aproape toți primarii, de toate culorile, inlusiv ai celor de la USR PLUS. Acest program își propune câteva principii, pentru care am spus că nu seamănă și nu este identic cu ceea ce a fost până acum. Cel puțin un proiect care să fie finanțat pentru fiecare unitate administrativ teritorială, cu o valoare minimă garantată. Și primarii USR vor avea dacă proiectul este eligibil și nu cred că ar fi probleme, și ei vor avea finanțare”.

Ministrul a spus că noul program vine și cu o noutate în ceea ce privește depunerea de proiecte: „Am avut o discuție legată de depunerea cererilor pe Saligny, când a fost PNDL-ul, erau cozi de o sută de metri, stăteau până la Ministerul Justiției primarii să depună actele și documentele. Noi am ales un sistem hibrid, facem o platformă digitală, în același timp ai posibilitatea să vii și fizic pe baza programării prealabile. Am avut peste 300 de solicitări pentru programări fizice, din care s-au prezentat 150. La final din 7.545 de proiecte depuse niciunul nu s-a depus pe bază de hârtie. Toate sunt depus eîn format electronic.

Vorim despre infrastructură de bază, vorbim de apă, canalizare, drumuri, poduri, racordare la gaz. Suntem în faza în care cerem completări pentru situațiile în care sunt erori în documentele depuse și cu asta vom finaliza partea de eligibilitate a proiectelor. Se trece la partea de evaluare. Vom lua în considerare specificul local, specificul județului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.