Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Dezvoltării lucrează la reducerea disparităţilor economice

Inquam Photos / Octav Ganea
Cseke Attila

Executivul lucrează la un proiect de act normativ care abordează reducerea diferenţelor economice şi încurajează investiţiile în zonele mai puţin dezvoltate ale României, a afirmat, vineri, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

"Lucrăm pentru prima dată în România la un proiect de act normativ care se ocupă de această problematică, a reducerii disparităţilor economice. (...) Dezvoltarea înseamnă şi diversitate, înseamnă şi diferenţe, dar trebuie să încercăm să creăm un cadru prin care, pe de o parte, prin investiţii ţintite, inclusiv ale statului, pe de altă parte, prin facilităţi fiscale şi economice oferite în zone care astăzi, din punct de vedere economic, sunt într-o zonă mai de jos faţă de zone dezvoltate, să creăm posibilitatea de a ridica, inclusiv prin investiţii şi străine, acele zone din punct de vedere economic", a arătat ministrul, în cadrul conferinţei privind dialogul dintre România şi economia germană organizată de Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK România) şi Comitetul Economiei Germane pentru Europa de Est.

Cseke Attila a adăugat că Executivul "şi-a asumat această provocare". "Avem în programul de guvernare acest proiect de act normativ şi credem că acesta, de exemplu, va acorda facilităţi şi posibilităţi de investiţii pe aceste zone care sunt mai puţin dezvoltate astăzi ale României", a spus ministrul, informează Agerpres.

El a vorbit în intervenţia sa şi de nevoia coeziunii.

"Spune inclusiv Comisia Europeană - bogăţia zonelor urbane trebuie să se refere nu numai la centrul acestor zone, care sunt centre economice, industriale puternice, ci trebuie această bogăţie împărţită, dacă vreţi exportată (...) Această coeziune teritorială care există la nivelul zonelor metropolitane trebuie bine reglementată. Avem zone metropolitane astăzi în România, în foarte multe regiuni istorice, în aproape toate judeţele ţării, dar o reglementare a funcţionării acestora este importantă", a punctat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.