Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Digitalizării apasă pedala de accelerație: Trebuie să recuperăm în câţiva ani ce au făcut alţii în 20 de ani

Guvernul Romaniei
Bogdan Ivan

Ministrul Digitalizării apasă pedala de accelerație: Trebuie să recuperăm în câţiva ani ce au făcut alţii în 20 de ani

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că îşi doreşte ca în următorii ani să micşoreze considerabil decalajul dintre România şi primele patru ţări din UE aflate în topul digitalizării.

"Noi avem o provocare uriaşă astăzi. Va trebui să facem în 5, 6, 7 ani ceea ce alte state au făcut în 20 de ani. Partea bună este că avem deja bani pentru această tranziţie digitală, care automat va imprima o schimbare şi în zona mediului privat din punct de vedere practic pentru noile tehnologii. Astăzi avem sute de insule de date de informaţii ale instituţiilor. În urma proiectului de cloud, care va fi demarat la finalul anului 2023, vom ajunge în situaţia în care statul român să fie modern. În această tranziţie, luăm partener şi companiile, pentru care avem deja alocate 500 de milioane de euro pentru digitalizarea lor, şi vor merge împreună. Nu poţi să rupi statul de privat, la fel cum nu poţi avea digitalizarea companiilor fără digitalizarea statului român", le-a spus jurnaliştilor ministrul Digitalizării.

Conform indicelui economiei şi societăţii digitale (DESI), România se afla, în 2022, pe ultimul loc în ceea ce priveşte performanţa globală în domeniul digital, în timp ce Finlanda, Danemarca, Regatul Ţărilor de Jos, Suedia sunt ţări lidere la nivelul Uniunii Europene în acest domeniu.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, se află la Iaşi, pentru a vizita, alături de ministrul Economiei, Radu Oprea, Târgul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, ediţia 2023 - IT & Cyber Security. Evenimentul, aflat la prima ediţie, este organizat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Iaşi, în Palas Mall.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.