Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Doina Pană a dat asigurări pentru reabilitarea barajului Leșu cu fonduri europene

doina pana

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, a declarat vineri, la Oradea, că Barajul Leşu, cea mai mare acumulare de apă din subordinea ABA Crişuri, este un proiect eligibil pe POIM şi va fi finalizat în doi ani, informează agerpres.ro.

Administraţia Bazinală Ape (ABA) Crişuri a pregătit documentaţia tehnică şi a depus proiectul în valoare de 32 de milioane de lei la minister pentru finanţare din fonduri europene. 

"Cunosc povestea Barajului Leşu, că a fost golit de ani de zile, e o zonă cu un potenţial turistic uriaş. Mai mult, apa din acumulare poate deservi şi oraşul Oradea, deci era ceva absolut necesar. Probabil că e în premieră astăzi când aflaţi aceste date: da, va fi eligibil prin POIM şi în decurs de doi ani se va termina", a declarat Doina Pană. 

Potrivit directorului ABA Crişuri, Dorel Dume, Acumularea Leşu, cu o suprafaţă de 28 de hectare luciu de apă şi 25 de milioane de metri cubi de apă, a fost golită în anul 2015 întrucât erau infiltraţii în corpului barajului, nu mai prezenta siguranţă şi necesita reparaţii capitale. 

Preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor (fost secretar de stat în Ministerul Mediului), a precizat că reabilitarea barajului, ce se încearcă din anul 2015, dar şi a drumului turistic "Munţii Apuseni" - proiect în valoare de 29 de milioane de euro, din zona Beiuş, Stâna de Vale, Valea Drăganului spre Cluj sunt concepute împreună pentru punerea în valoare a acestei regiuni de tradiţie în turism. 

"Acum vom avea toate şansele să promovăm împreună toată zona", a mai subliniat Pasztor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.