Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei a EXPLODAT: mesaj fără precedent pentru șefii unei companii naționale

badalau

Ministrul interimar al Economiei, Niculae Bădălău, lansează un atac extrem de dur la adresa șefilor Societății Naționale a Sării. El susține că este solidar cu angajații care protestează și le cere șefilor să acorde mai mult respect unor oameni care muncesc din greu, în subteran.

Citește și: SURSE PSD și PNL au primit telefoane de la Bruxelles: 'Trece sau nu trece Guvernul?'

”Consider inacceptabil, și, sincer, condamnabil moral, ca o companie care face profit pe spatele unor oameni care muncesc în subteran, alege dividende de milioane de lei și bonusuri pentru cei din conducere de zeci de mii de lei fără să le ofere oamenilor care produc, practic, profitul, măcar niște amărâte de tichete de vacanță. Nici măcar nu este vorba despre zgârcenie aici, ci este vorba pur și simplu de cea mai urâtă față a lăcomiei corporatiste.

Mai consider inacceptabil, și la fel de condamnabil moral, ca aceeași companie să nu facă investiții care să facă munca oamenilor mai ușoară și mai sigură, pentru ca dividendele de la sfârșit de an să fie mai mari.

În acest fel se poate rezuma, în câteva cuvinte, situația de la Societatea Națională a Sării și protestul minerilor din subteran, față de care vreau să-mi exprim și pe această cale solidaritatea.

Este vorba despre decență și umanitate aici și despre faptul că niște oameni în costum disprețuiesc niște mineri în salopetă. Și mai este vorba despre ceva: despre faptul că profitul nu trebuie să fie obținut prin sacrificii sociale.

Mi-am dorit ca situația din aceste zile de la Societatea Națională a Sării să fie evitată. Am cerut, și cer în continuare, Consiliului de Administrație să-și facă treaba și să urmărească interesele societății, nu ale acționarului minoritar sau interesele lor personale. Nu aș vrea să cred că aceștia au așteptat exact acest moment delicat și complicat din punct de vedere politic pentru a duce o politică îndreptată împotriva propriilor angajați.

Când indemnizația și bonusurile tale sunt plătite de oameni care nu văd lumina zile multe ore din zi, cred că ar trebui măcar să te comporți decent față de ei, dacă nu ești în stare să le fii recunoscător.”, scrie Niculae Bădălău.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.