Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei avertizează: 'Trebuie să transmitem mesaje comune despre continuitate şi stabilitate către mediul de afaceri'

F. P.
b1tv.ro
Florin Spataru

În pline negocieri tensionate referitoare la „rotativa” guvernamentală, ministrul economiei, Florin Spătaru, avertizează că mediul de afaceri are nevoie de mesaje clare care să confirme continuitatea și stabilitatea. „Stabilitatea şi predictibilitatea sunt argumente definitorii pentru atragerea de investitori”, afirmă Spătaru într-o postare pe Facebook.

„În timpul mandatului meu de ministru al economiei am avut numeroase întâlniri cu investitori care şi-au exprimat dorința de a dezvolta afaceri în țara noastră.

Fiecare dintre aceştia au evidențiat stabilitatea economică, implicit cea politică, drept esențiale în decizia de a alege România.

De ce e important să atragem investiții în România?

Pentru că investițiile aduc plus valoare:

- locuri de muncă,

- contribuții la bugetul de stat,

- dezvoltare economică,

- atragerea de alți investitori în lanț.

România are nevoie de investiții!

În acest sens, trebuie să transmitem mesaje comune despre continuitate şi stabilitate către mediul de afaceri. Un plan de bussines pe termen lung nu trebuie să fie influențat de schimbările politice.

Analiştii concluzionează că pe lângă stabilitatea politică "pentru liderii de companii, infrastructura și abilitățile digitale, precum și o agendă solidă privind sustenabilitatea, care să țină cont de impactul pozitiv al noilor proiecte asupra mediului, sunt importante în alegerea destinației investițiilor".

Consecvența deciziilor, mesajele unitare, promovarea obiectivelor naționale de dezvoltare economică, alături de un sprijin guvernamental real dedicat investițiilor strategice trebuie să reprezinte linii directoare pentru ca România să fie pe harta investitorilor.

După doi ani de pandemie COVID-19, urmați de un an de criză energetică la care s-a adăugat conflictul armat de la granițe, crize suprapuse, care au dus la perturbarea lanțurilor de aprovizionare, România trebuie să-şi "deschidă granițele" către noi oportunități de investiții”, afirmă ministrul Spătaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.