Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei, mesaj de forta pentru Schweighofer, marul discordiei Ponta-Iohannis

lemn

Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, a declarat joi, la Bistriţa, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu crede că firma austriacă Schweighofer va pleca din România dacă noul Cod Silvic va intra în vigoare în forma aprobată de către Parlament.

"În ce măsură sunt aceste ameninţări ale marilor operatori, că, domnule, noi închidem, plecăm... nu pleacă nimeni. Nu pleacă câinele de la măcelărie, staţi liniştiţi. Dar, evident, având bugete mari, pierzând cumva sume foarte mari, sunt foarte agitaţi", a spus Tudose.

Întrebat care ar fi impactul economic în cazul în care firma austriacă îşi va închide, totuşi, obiectivele din România, ministrul Economiei a răspuns că singurul efect ar fi că "vor rămâne pădurile netăiate".

Citește și: Iohannis il AMENINTA pe Ponta: Nu mai tolerez asa ceva!

Citeste si: Ponta, acuzatii grave la adresa liberalilor. Ce l-au informat serviciile

"Dumnezeule, o să rămână lemnul netăiat, o să rămânem cu pădurile netăiate! (...) Codul Silvic nu a fost făcut pentru o firmă sau împotriva unei firme. Vorbim de principii, de nişte procente, de nişte contingente. Cine se încadrează acolo, bine, cine nu, asta e. Dacă avem 10 pomi de tăiat, nu vă închipuiţi că, dacă pleacă unul cu drujba, pomii aceia rămân netăiaţi. Dar cei 10, nu 11 şi nu cineva să îi taie pe toţi, nu monopol", a afirmat ministrul.

Mihai Tudose consideră că, până la intrarea în vigoare a Codului Silvic, este nevoie de luarea unor măsuri tranzitorii, cum ar fi interzicerea exportului de masă lemnoasă neprelucrată.

Citeste si: PNL raspunde atacului lui Ponta: Daca nu sesizeaza autoritatile, favorizeaza infractorul

Citeste si: Scandalul defrișărilor ia amploare: Consiliul Concurenței desființează noul Cod Silvic

Ministrul Economiei a avut, joi, o întrevedere cu mai mulţi oameni de afaceri din judeţul Bistriţa-Năsăud, la care au participat şi prefectul Ioan Ţintean, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Vasile Bar.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.