Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei s-a DEZLĂNȚUIT la adresa PSD: Au bulversat economia. România a devenit importator net de energie electrică din cauza OUG 114

Inquam Photos / Octav Ganea
virgil popescu

Ministrul demis al Economiei lansează acuzații la adresa PSD. OUG 114/2018 a bulversat complet economia şi sectorul energetic, România devenind mportator net de energie electrică în 2019, a declarat luni, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la ZF Power Summit 2020, conform Mediafax.

Citește și: Va fi SHOW TOTAL! Anamaria Prodan a anunțat că întră în politică

„OUG 114/2018 a bulversat complet economia şi energia, de acolo a plecat acest lucru. O cantitate foarte mare de energie a fost scoasă de pe piaţa liberă şi a fost dusă pe piaţa reglementată, la un preţ mult mai mare. Hidroelectrica vinde pe piaţa concurenţială sub preţul reglementat. Scoţând această cantitate de energie electrică, în paralel cu majorarea preţurilor certificatelor de CO2, toate preţurile celorlalţi jucători au crescut, ceea ce a dus la competitivate în piaţă. Avem o procedură de tranziţie până la sfârşitul anului”, a spus ministrul demis al Economiei.

Potrivit acestuia, pe balanţa energetică a României, au fost zile de import şi zile de export.

„Nu cred că anul acesta va fi o îmbunătăţire simţitoare. Mi-aş dori ca România să fie pe balanţă pozitivă la sfârştiul anului, cred că putem”, a afirmat Virgil Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.