Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației, despre scandalul cărților din închisori: Profesorii le-au realizat în nume personal

curaj

Legea care le permite celor din închisoare să își reducă pedeapsa cu 30 de zile pentru o lucrare științifică scrisă și publicată a fost subiect în mai multe publicații importante din străinătate. Drept urmare, la câteva zile site-ul republica.ro a făcut publică o listă cu numele profesorilor universitari care au girat lucrările mai multor pușcăriași, incluzând nume ca Dan Dungaciu și alții. Au existat voci care au cerut ca cei în cauză să fie demiși. Și ministrul Educației a avut o replică cu privire la acest scandal.

În cadrul unui interviu acordat Digi 24, duminică 10 ianuarie, Adrian Curaj a declarat că profesorii universitari și cercetătorii care s-au implicat în realizarea unor lucrări științifice pentru mai multe persoane condamnate au făcut-o în nume personal.

”Cred că subiectul acesta (al lucrărilor științifice din închisori—n.r.) este într-un spațiu mai amplu legat de etică și integritate academică. De asemenea, nu cred că este un subiect care să aibă un singur răspuns. Pe de altă parte, profesorii, cercetătorii, cei care sunt implicați în aceste cazuri sunt implicați în nume personal, deci, nu sunt abordări instituționale. Sunt profesori, cercetători, la instituții de învățământ superior, de cercetare din România, dar acțiunile dânșilor sunt acțiuni individuale. Sunt convins că în instituțiile de învățământ superior sau instituțiile de cercetare vor avea grijă, prin prisma menținerii prestigiului lor, să discute subiectele acestea și să ia decizii", a precizat ministrul Educației.

Adrian Curaj a mai spus că instituțiile de învățământ superior și cele de cercetare sunt responsabile în aceste cazuri.

"Insist pe responsabilitatea instituțiilor de învățământ superior și a instituțiilor de cercetare, numai acolo există expertiza necesară să decidă asupra unui subiect sau altul. În cazul nedorit al unor decizii nepotrivite sau lipsei de decizie vom vedea dacă la nivelul Consiliilor consultative ale Ministerului poate fi făcut ceva, însă niciun consiliu, la momentul acesta, nu are în atribuții astfel de lucruri", a spus Curaj.

Citește și The Guardian, despre cărțile care scot corupții mai repede din închisoare

Dezastrul unei națiuni. Sacrificarea educației

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.