Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educaţiei îi dă replica preşedintelui: Este dreptul fiecaruia sa aiba o opinie

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri, referindu-se la afirmatiile presedintelui despre numirea sa în Guvern, ca este dreptul fiecaruia sa aiba o opinie si ca îsi doreste ca educatia sa nu devina 'tarâm al disputelor politice'.

El a tinut sa precizeze ca de-a lungul întregii sale cariere nu a fost implicat 'nici direct, nici indirect' si nici nu si-a exprimat vreo parere cu privire la validarea sau invalidarea tezei de doctorat a premierului Victor Ponta, si nici 'nu a avut calitatea' sa faca acest lucru.

Citeşte şi: Băsescu, atac la doi miniştri înainte de jurământ

'Este dreptul fiecaruia sa aiba o opinie. Am explicat într-o maniera tehnica succesiunea momentelor în care eu am avut diverse pozitii si am participat sau nu la anumite decizii. Vad ca este din ce în ce mai greu sa punem în practica ceea ce am afirmat înca de alaltaieri, când am aflat ca voi fi nominalizat pentru acest post, ca îmi doresc ca educatia sa nu devina un tarâm al disputelor politice', a afirmat ministrul la Palatul Parlamentului, dupa ce Traian Basescu a sustinut ca Sorin Cîmpeanu si ministrul pentru Dialog social, Liviu Pop, au 'contribuit prin distrugerea de institutii ale educatiei la un fals în interes public'.
Sorin Cîmpeanu a explicat ca în luna aprilie 2011, pe baza experientei profesionale, a devenit membru al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) iar în 5 aprilie 2011, în calitatea sa de membru al acestui organism alaturi de alte câteva sute de membri, 'nu a facut altceva' decât sa evalueze teze de doctorat în domeniile agricultura, horticultura, zootehnie, biotehnologie.
'Urmatorul moment în ceea ce ma priveste a fost 7 septembrie 2012, când, devenind presedinte al acestei comisii de specialitate, am devenit si membru al Consiliului general CNATCU alaturi de alti 43 de colegi din Academia Româna si din 20 de universitati dintre cele mai prestigioase ale României. O luna mai târziu, 10 octombrie 2012, acest consiliu general condus de catre regretatul profesor academician Paul Cristea a ales un secretar general prin votul unui numar de 35 de membri prezenti din totalul de 44. Cautând sa ma documentez, am aflat ca în CNATCU ultima oara când s-a pus în discutie si s-a luat o decizie a fost 28 iunie 2012, trei luni mai devreme de intrarea mea în Consiliu general CNATCU. Pe 12 iulie, Consiliul national de etica, care nu stiu nici macar din cine este format, dar va trebui sa stiu în calitatea de ministru, a luat o decizie cu privire la acest subiect', a explicat Cîmpeanu.
Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca hotarârea Parlamentului cu privire la numirea ministrilor este obligatorie, motiv pentru care va primi si juramântul ministrilor pentru Dialog social, Liviu Pop, si al Educatiei, Sorin Cîmpeanu, desi acestia au 'contribuit prin distrugerea de institutii ale educatiei la un fals în interes public'.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.