Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației intervine în scandalul 'Gheorghe Șincai': 'Credeți că eu sunt aici pentru politică sau pentru școală? Sincer, uitați-vă la mine'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu intervine în scandalul de la Colegiul Național "Gheorghe Şincai" din București. El a dat asigurări în fața profesorilor revoltați că nu va reloca colegiul în acest an: „Acest colegiu - la nivel de infrastructură, la nivel de cadre didactice, la nivel de elevi - trebuie să intre pe calea normală pentru un colegiu înfiinţat acum mai bine de un secol. (...) Nu va fi nicio relocare în timpul acestui an şcolar. Elevii vor avea şansa să se pregătească în continuare pentru bacalaureat. Cunosc datele. Am afirmat public lângă domnul primar: nu va fi nicio relocare în timpul acestui an şcolar”.

„Școala înseamnă educație, educația înseamnă dialog. Dialog nu înseamnă porniri viscerale și agresivitate. S-au accentuat aceste tendințe conflictuale. Prin dialog se pot rezolva lucrurile. (...) Ne-am baricadat toți în tranșee mentale, așa cum ne-am baricadat în spatele măștilor și în case. Credeți că eu sunt aici pentru politică sau pentru școală? Sincer, uitați-vă la mine, ce credeți? Deocamdată sunt aici pentru a afla și opinia dvs. Constat o îngrijorare firească din partea dvs. (...) Am înțeles că există o problemă. Dacă nu înțelegeam acest lucru, nu eram aici ”, a spus ministrul Educației în fața profesorilor revoltați.

Amintim că este 60% dintre profesorii titulari de la Colegiul „Gheorghe Șincai” din Capitală nu și-au ținut marți orele în semn de protest față de managementul impus de inspectoratul școlar și față de intenția primăriei de sector de evacuare a clădirii istorice în care funcționează liceul.

Profesorii spun că nu vor intra la ore până nu primesc răspunsuri clare de la Inspectorat și Primărie. Conflictul de la „Gheorghe Șincai” a ajuns la Ministerul Educației, iar ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că va fi mediatorul acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.