Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, are planuri: Digitalizarea învăţământului, obiectiv pe care România vrea să îl atingă mai repede decât orice ţară a UE

Inquam Photos / Octav Ganea
lansare compendiu manual LIVIU POP

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că unul dintre obiectivele pe care România şi le asumă odată cu preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în 2019, este digitalizarea învăţământului, pe care vrea să îl atingă mai repede decât orice ţară a Uniunii Europene, conform Agerpres.

"Ministerul Educaţiei este parte a acestui proiect naţional 'România Educată', iniţiat de Administraţia Prezidenţială. Am avut reprezentanţi în acest proiect, în număr mic, dar de când am venit eu ministru am suplimentat numărul de experţi pe care i-am implicat în acest proiect, benevol. Obiectivele nu pot fi altele decât cele pe care România şi le asumă odată cu preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în 2019. Iar cel mai important, din punctul meu de vedere, este digitalizarea. Digitalizarea învăţământului este, până la urmă, unul dintre obiectivele pe care vrea să le atingă mai repede decât orice ţară a Uniunii Europene", a susţinut Pop.

În acest sens, Ministerul Educaţiei Naţionale a propus cinci proiecte foarte mari pe digitalizare, depuse la Ministerul Fondurilor Europene, iar în data de 18 ianuarie va avea loc o întâlnire cu cei de la Comisia Europeană. Între proiecte figurează digitalizarea completă a şcolilor din judeţul Buzău, o bibliotecă virtuală şcolară, un sistem de management al şcolarizării sau catalogul electronic şi Internet în fiecare unitate şcolară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.