Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației trage un semnal de alarmă: Școlile din București s-ar putea închide în luna octombrie/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu Campeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, afirmă că este nevoie de un efort suplimentar pentru încetinirea propagării coronavirusului în Capitală. În caz contrar, în luna octombrie s-ar putea ajunge la rata de incidență de 6 cazuri la 1000 de locuitori, adică exact pragul de la care învățământul se mută din nou online.

„Pentru București, rata de infectare astăzi este 0,78. Pe 1 august era 0,13 la 1000 de locuitori. Am avut o creștere de exact 6 ori. Dacă menținem acest trend, dacă nu ne vaccinăm într-un număr suficient de important, să putem încetini ritmul de infectare, matematic vorbind, undeva prin luna octombrie e posibil să se ajungă la 6 la 1000. Strict matematic, nu vreau să-mi depășesc competențele. A crescut într-o lună de șase ori”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la emisiunea România 9 de la TVR 1.

Școlile vor funcționa normal, cu prezență la clasă, până când incidența cazurilor Covid-19 ajunge la 6 îmbolnăviri la 1.000 de locuitori, rată cumulată la două săptămâni. Elevii de peste 12 ani și profesorii ar putea să continue să meargă la școală și după acest prag, dar numai cei vaccinați. Ceilalți vor participa, respectiv preda, online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.