Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei, Anton Anton, participă luni la un forum de profil

Anton Anton

Ministrul Energiei, Anton Anton, participă luni la un forum pe teme de energie, unde autorităţile şi cei mai importanţi jucători din domeniu vor dezbate şi pune pe masă soluţii la principalele probleme din domeniu ale momentului, informează agerpres.ro

"Producţia europeană de gaze este în scădere, ceea ce ar putea afecta securitatea furnizării şi independenţa energetică a continentului în absenţa unor noi capacităţi de producţie sau rute de import. Importurile de gaze ale UE au crescut cu 11% în 2017 comparativ cu anul precedent. Iar România este unul dintre statele europene cel mai puţin dependente de importul de gaze, cu un potenţial de a deveni o sursă alternativă la gazul rusesc pentru o parte din celelalte state europene după începerea producţiei de gaze din Marea Neagră. Însă investiţiile mari pentru punerea în producţie a acestor descoperiri aşteaptă clarificarea cadrului fiscal", precizează organizatorii. 

Temele principale de discuţie în cadrul forumului vor fi: securitatea energetică, investiţii majore în sectorul energetic, rolul energiei nucleare în contextul politicilor UE de decarbonizare, tranzacţionarea energiei în interesul comun al consumatorilor şi al operatorilor din piaţa autohtonă. 

La eveniment vor participa, printre alţii, Silvia Vlăsceanu - director executiv al Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), Romeo Urjan - director, Direcţia Tehnica şi Retehnologizare din Nuclearelectrica, Corina Popescu - directorul general al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, Septimiu Stoica - preşedinte AGA, Bursa Româna de Mărfuri (BRM), etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.