Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei, Anton Anton, participă miercuri la Conferinţa Cartei Energiei

Anton Anton

Ministrul Energiei, Anton Anton, şi secretarul de stat, Robert Tudorache, participă miercuri, la Bucureşti, la Conferinţa Cartei Energiei, conform agerpres.ro

România găzduieşte, în perioada 27 - 28 noiembrie 2018, în calitate de preşedinte al Conferinţei Cartei Energiei, a 29-a conferinţă sub egida acestei platforme de cooperare internaţională în sectorul energetic. Ţara noastră este primul stat membru al Uniunii Europene care a preluat preşedinţia Conferinţei Cartei Energiei. 

Principalele teme pe care Preşedinţia Română a Conferinţei Cartei Energiei le-a abordat în cursul anului 2018 sunt: eradicarea sărăciei energetice prin implementarea soluţiilor de eficienţă energetică; întărirea cadrului de cooperare pentru a acoperi diferenţele tehnologice între ţări şi regiuni; îmbunătăţirea securităţii şi siguranţei fluxurilor transfrontaliere de energie - tranzitul de energie privit drept o problema critica de securitate energetică. 

Procesul Cartei Energiei a început în 1990 ca o iniţiativă politică lansată în Europa sub forma unei platforme de cooperare în domeniul energetic, acceptată atât de statele din Eurasia, cât şi de statele dezvoltate. În 1991 s-a semnat la Haga Carta Europeană a Energiei, iar în 1994, la Lisabona, s-au semnat Tratatul Cartei Energiei şi Protocolul Cartei Energiei aferent eficienţei energetice şi aspectelor de mediu. Cele doua documente au fost ratificate de România în 1997. 

Prevederile Tratatului ating domenii precum tranzitul energiei şi al resurselor energetice, protejarea investiţiilor, comerţul din domeniul energiei, mecanisme pentru situaţii de criză, eficienţa energetică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.