Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virgil Popescu anunță măsuri dure împotriva speculanților din energie: 'Aș lua această diferență de bani. Asta probabil că o să și facem'

Guvernul Romaniei
Virgil Popescu

Ministrul Energie, Virgil Popescu, a declarat, miercuri seara, la Digi24, că dacă ar fi după el, le-ar lua „tot câștigul speculativ” traderilor din energie, astfel încât să rămână cu un profit normal. Potrivit ministrului, traderii sunt „băieții deștepți, care știu să facă speculații în zone tulburi”.

„După mine, traderul este un revânzător care cumpără și revinde. Când faci tranzacții de volum foarte mare, nu poti să te duci cu profit foarte mare. Asta e evident, este o lege a economiei. De aceea, în momentul în care speculezi în piețe tulburi și ești lăsat de un stat sa faci asta, înseamnă că e o problemă în acel stat. Noi nu vrem să mai facem să se întâmple acest lucru. Ceea ce fac ei este legal, nu este ilegal. Dar tot legal este și pentru stat să se protejeze și să pună anumite taxe”, a declarat Popescu.

Ministrul s-a declarat convins că va exista consens în coaliție pe această temă. „Ați văzut declaratiile liderilor coaliție pe acest subiect. Dacă ar fi după mine, eu le-aș lua toată această diferență, acest câștig speculativ. Să le rămână un câștig care este normal. Sunt convins că există la nivelul autorității de reglementare, împreună cu autoritatea de reglementare europeană, o bază de date în care energia este foarte clar umărită. Se raportează contractele de achiziție, se raportează pentru fiecare operator, că e trader, că e furnizor sau producător, cantitatea primită, cantinîtatea cumpărată, prețul cumpărat, cantitatea vândută, prețul de vânzare, se știu tranzacțiile transfrotaliere și este evident că dacă se vrea acest lucru, se poate. Repet, le-aș lua această diferență de bani. Asta probabil că o să și facem”, a mai declarat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.