DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministrul Energiei dă asigurări că românii nu vor avea probleme cu căldura în acestă iarnă: 'Avem mai multe reverze'

Facebook
virgil popescu

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a transmis, joi, într-un comunicat de presă, că România nu are probleme privind asigurarea cu gaze naturale a consumatorilor în perioada de iarnă 2019-2020, adăugând că țara noastră are mai multe rezerve de gaze.

“De la momentul preluării portofoliului de Ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prioritatea mea a fost pregătirea sezonului rece. Actualul Guvern este mai bine pregătit decât precedentul pentru a gestiona perioada de iarnă. Avem mai multe rezerve de gaze, avem capacități superioare de extracție, deși putem și trebuie să investim mai mult în extracția din depozite.

Solicit periodic informări și date referitoare la situația importurilor de gaze și pot să spun că pe relația cu Ungaria se importă aproximativ 5 - 5,5 mil mc/zi, atât cât este necesar, iar pe relația cu Bulgaria la interconectarea de la Ruse nu se importă gaze, ci se exportă aproximativ 0,1 mil mc/zi, iar la interconectarea Negru Vodă-Kardam se importă cât este necesar, adică aproximativ 0,1 mil mc/zi. În ceea ce privește relația cu Ucraina, în acest moment la punctul de interneconectare Isaccea – Orlovka se importă cam 5,5 mil mc/zi. Din informările primite de la Transgaz, pot să anunț că SNTGN Transgaz pune la dispoziție pe toate punctele de interconectare o capacitate fermă de 44,2 mil mc/zi, care este mai mult decât suficientă pentru necesarul maxim de import în cazul unor temperaturi foarte scăzute: 20 mil. mc/zi. În acest moment, importurile de gaze în România se ridică la aproximativ 10,8 mil mc/zi. Monitorizez zilnic situația și nu există niciun motiv de îngrijorare în ceea ce privește asigurarea cu gaze pentru această perioadă”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Citește și: ALDE ia la rost Guvernul: 'Să se decidă- sunt sau nu bani pentru majorarea pensiilor?'

„Producția internă în România este de aproximativ 28 mil.mc/zi, stocul de gaze naturale înmagazinate în depozitele de înmagazinare subterană este de aproximativ 2.360 mil. mc, cu 1.364 mil mc mai mult decât în perioada similară a anului trecut, iar capaitatea de extracție zilnică este cuprinsă între 25 - 28 mil mc pentru perioada ianuarie-februarie 2020, superioară capacității zilnice de extracție avută la dispoziție în iarna trecută, de 20 mil. mc/zi”, se mai arată în comunicatul  dat de ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.