Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei declară că nu cunoaște oferta Hidroelectrica pentru companii, ci doar pentru casnici

Gorj Exclusiv
Hidroelectrica

Ministrul Energiei a declarat miercuri, după ședința de Guvern, că nu cunoaște oferta Hidroelectrica pentru clienții non-casnici, și că o cunoaște doar pe cea pentru casnici.

“O știu pe cea pentru consumatorii casnici, de 68 de bani/MW”, a precizat ministrul.

Pe site Hidroelectrica are o ofertă pentru casnici de 0,25 lei/kWh, până la data de 31 martie.

Hidroelectrica a venit, conform e-nergia.ro, cu o ofertă de 3.333 de lei/MWh, de peste cinci ori mai mare față de prețul cu care vinde la casnici, potrivit Mediafax.ro.

Ministerul Energiei este principalul acționar al Hidroelectrica, cu 80,0561% din acțiuni, Fondul Proprietatea deținând 19,9439%.

Conform Asociației Energia Inteligentă, creșterea prețurilor la gaze și energie electrică a creat cele mai mari avantaje statului: conectarea redevențelor pentru gaze la prețurile de la Viena a determinat o creștere a venituriulor din redevențe cu cca. 500%, iar creșterea prețurilor a determinat creșterea veniturilor din TVA cu cca. 48%. „Probabil asta explică baloanele de săpun aruncate pe piață de autorități, promovând scandaluri și inventând vinovați: prețurile la energie nu au crescut, explicația privind facturile mari ni se spune că se datorează greșelilor distribuitorilor/furnizorilor. Gazprom este vinovat de prețurile mari din România, chiar dacă contractul de import gaze încheiat cu aceștia, în luna aprilie 2021, conform raportului privind piața de gaze al ANRE arată că prețul de achiziție al gazelor este de 73,38 lei/MWh, adică sub prețul din acel moment de pe BRM 73,61 lei/MWh. Prețul gazelor urmează să scadă după punerea în funcțiune a Nord Stream2, o afirmație care poate să fie valabilă Germania, Austria, dar nu și pentru România....Autoritățile vorbesc de niște ”vinovați inventați”, ascunzând în fapt principalul câștigător al scumpirilor – Statul Român și în fapt convenindu-i postura de a încasa foarte mulți bani de pe urma consumatorilor”, scrie într-o analiză Dumitru Chisăliță, președintele asociației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.